Teknoloji

Türk Hava Yolları uçaklarında internet erişimi TTNET WiFi Fly ile sağlanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uzun mesafe uçuşlarında Wi-Fi bağlantısı hizmetini bir süredir test eden Türk Hava Yolları, nisan ayından itibaren bu hizmeti TTNET ile yaptığı işbirliği çerçevesinde sunacak. İki şirket arasındaki işbirliği anlaşmasının imzası için düzenlenen törende Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya’nın yanı sıra, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Temel Kotil de hazır bulundu.

tivibu logo

Törende konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, şu ana kadar test çalışmalarını yürüttükleri uçakta Wi-Fi hizmetinin sağlanması konusunda açtıkları ihalede en iyi teklifin TTNET’ten geldiklerini belirtti. Kotil ilk etapta 12 adet Boeing 777-300 ER tipi uçtakta sunulacak olan TTNET WiFi Fly servisinin kapsama alanının sipariş edilen yeni geniş gövdeli uçakların filoya katılmasıyla birlikte genişleyeceğini dile getirdi. THY bünyesinde TTNET WiFi Fly hizmetini sunan uçak sayısının 2017 sonu itibarıyla 62’ye ulaşması hedefleniyor. Test süresince bant genişliğinden kaynaklanan problemler yaşamadıklarının altını çizen Kotil, TTNET WiFi Fly’ın muadilleri arasında en büyük bant genişliğini sunacağını ifade etti ve TTNET ile işbirliklerinin uçak içi eğlence sistemlerini kapsayacağını da sözlerine ekledi.

thy-ttnet-wififly

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya ise 2013’te kendileri için belirledikleri hedeflerin tümüne ulaştıklarına dikkat çekti ve geride kalan yılın TTNET adına dört dörtlük olduğunu dile getirdi. İnternete her yerden erişmenin önemini vurgulayan Kaya, bu noktada mobil cihaz kullanıcılarının dahi büyük ölçüde Wi-Fi kullandıklarını ve TTNET olarak WiFi erişimi sundukları noktaları her gün genişlettiklerini belirtti. İETT otobüslerinde ve İDO’nun İstanbul seferli feribotlarında WiFi hizmeti sunduklarını hatırlatan Kaya, Türk Hava Yolları’yla yaptıkları anlaşmanın TTNET için tarihi bir anlam taşıdığını ve artık hem karada hem denizde hem de havada internet erişimi sunduklarını ifade etti.

BTK Başkanı Tayfun Acarer ise internetin günlük yaşamın her alanındaki etkisinin giderek arttığını ve buna bağlı olarak kullanım yoğunluğunun da yükseldiğini belirtti. Bu durumu sektörün yeni yatırımlara ihtiyacının bir göstergesi olarak tanımlayan Acarer, Türk Hava Yolları ve TTNET arasındaki anlaşmadan BTK olarak duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Nisan ayında devreye girecek TTNET WiFi Fly servisinden faydalanmak için belli bir ücret ödemek gerekecek. 1 saatlik bağlantı paketinin bedeli 9.99 dolar olarak belirlenirken, 24 saatlik paket için 14.99 dolar ödenecek. Avrupa’nın önemli noktalarına düzenlenen seferlerde de bulunabileceği ifade edilen TTNET WiFi Fly’da erişimin çerçevesi Türkiye’deki mevzuata uygun olacak. Yani erişim engellemeleri, vb. konularda Türkiye’deki yasaklar uçaklarda da geçerli olacak.

İLGİLİ HABERLER