Teknoloji

Tur rehberi ve üç boyutlu görsel destekli Google Earth 7 masaüstü yazılımı çıktı

Google’ın dünyayı oturduğunuz yerden gezmenize olanak sağlayan yazılımı Google Earth’ün mobil yazılımına bu yılın başlarında tur rehberi ve üç boyutlu görüntüler eklenmişti. Bu sayede kullanıcılar şehirleri üç boyutlu olarak görme, 11 binin üzerinde yer için de tur rehberlerinin verdiği gibi rehber hizmeti alma fırsatına erişmişti. Google Earth masaüstü uygulaması da yayınlanan yedinci sürümle birlikte bu işlevlere erişti.

Tur rehberi özelliği sayesinde gezindiğiniz noktalarla ilgili bilgileri bir tur rehberinden alıyormuş gibi dinleyebilirsiniz. Böylece ilginizi çeken yerler için daha ayrıntılı bilgiler de almış olmanız mümkün olacak. Google’ın ana diline ve genel kullanıma bağlı olarak bu servisin dilinin İngilizce olduğunu söyleyebiliriz. Tahmin ederiz ki, yan diller de destekleniyordur. Kuşbakışı görünüm sayesinde de bir şehirdeki tarihi yerleri, ünlü bölgeleri veya ilgi çekici diğer noktaları da görmek mümkün oluyor. Wikipedia desteği sayesinde de gezinilen yerlerle ilgili ek bilgiler de alınabiliyor.

Üç boyutlu görüntü özelliğiyse bir süredir Android ve iOS uygulamalarında sunuluyordu. Masaüstü kullanıcılarının da yararlanmaya başladığı bu özellik sayesinde Roma, Münih, Seattle, Denver gibi dünyanın önde gelen şehirlerinin üç boyutlu hava fotoğrafları kullanıcılara sunuluyor. Bu sayede sanki o şehrin tepesinde bir hava aracıyla uçuş yapılıyormuş gibi bir deneyim kullanıcılara sunuluyor.

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarların nispeten daha büyük ekrana sahip oluşu özellikle üç boyutlu görüntülerin kullanımını daha zevkli hâle getiriyor. Google Earth’ün son sürümünü yüklemek isteyen veya mevcut sürümünü güncellemek isteyenler aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip edebilirler.

İlgili >> Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER