Teknoloji

Tumblr’ın web trafiğinde keskin bir düşüş görüldüğü söyleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yahoo’nun popüler blog ağı Tumblr’ı satın almasındaki nedenlerden birisi de hedef kitlesini önemli ölçüde genişletmekti. Ancak, Quantcast tarafından açıklanan göre, işler planlandığı gibi gitmiyor. Tumblr’ın masaüstü ve mobil sitelerinin trafiğinin 2013 içinde keskin bir düşüş gösterdiği belirtilirken, Tumblr’daki sitelerin görüntüleme sayısının 2011 rakamlarının altına düştüğü ifade edildi. Resmi olmayan trafik rakamlarının güvenilirliği sorgulanır olsa da, Tumblr’ın Quantacast’a doğrudan veri erişim izni vermiş olması rakamların doğruluğunu artırıyor. Quantacast’ın mobil trafik verilerine erişim izniyse bulunmuyor.

tumblr-logo

Quantacast’in rakamlarına göre, 2013’ün başında Tumblr’ın aylık sayfa görüntüleme sayısı 16 milyar seviyesindeyken, temmuz ayı itibarıyla bu sayının 4.7 milyara gerilediği görülüyor. 2012 boyunca 15 milyar sayfa görüntüleme sayısı çevresinde dolaşan Tumblr için 16 milyar sayfa görüntüleme sayısı bir zirve özelliği taşıyordu. Blog ağının trafiğinde yıl içinde ciddi bir düşüş yaşansa da, bu trafiğin mobil uygulamalara yöneldiği ihtimali de akıllara geliyor. Mobil uygulamalarını oldukça agresif bir biçimde ön plana çıkaran şirket, bu uygulamaların web sitesine göre ”daha hızlı ve bir zilyon kat daha iyi” olduğu iddiasını da açık bir biçimde dillendirmekten çekinmemişti.

Tumblr’ın mobil uygulamaları için uyguladığı yoğun promosyon ve servisin ağırlıkla gençlerden oluşan kullanıcı yapısı trafiğin web’den mobile kaymasını anlaşılır hale getiriyor. Yahoo bu değişimin oldukça hızlı gerçekleştiğini belirtirken, Tumblr’dan mayıs ayında yapılan açıklamada kullanıcıların yarısının günlük olarak mobil uygulamaları ziyaret ettiğinin bilgisi verilmişti. Quantacast’ın tüm verilere erişememesi nedeniyle Tumblr’ın halen Yahoo’nun arzuladığı biçimde büyümesini sürdürebileceği düşünülüyor.

İlgili >> Quantacast

İLGİLİ HABERLER