Manşetler

Tumblr’ın iOS uygulaması App Store’da neden yok?

tumblr wordpress

Tumblr’ın iOS uygulaması Apple’ın App Store’undan kayboldu. Tumblr’ın söylediğine göre, iOS uygulamasıyla ilgili bir sorunun çözülmesi için çalışılıyor. Ancak uygulamanın Apple tarafından mı kaldırıldığı, yoksa Tumblr’ın mı uygulamayı çektiği bilinmiyor.

Bu haftanın başlarında kullanıcılar Güvenli Mod kapalı olduğunda iOS uygulamasında aramayla ilgili bazı sorunların bulunduğunu dile getirdiler. Piunika Web‘in haberine göre, uygulamayı yeniden kurmak için kaldıranlar, uygulamanın App Store’dan kaldırıldığını fark ettiler. Bazı kullanıcılar da uygulamayı ancak satın alınanlar sayfası üzerinden kurabildiklerini bildirdiler. Haberi yayına hazırladığımız sırada kontrol ettiğimizde, Tumblr iOS uygulaması hâlâ App Store’da bulunmuyordu.

Uygulamanın App Store’da neden bulunmadığı açık değil. Ancak bazı söylentiler, durumun uygunsuz içerikten kaynaklanmış olabileceğini öne sürüyor. Apple veya Tumblr’dan bu söylentilerle ilgili olarak henüz bir açıklama gelmedi.

Apple geçmişte de mağazasından bazı uygulamaları kaldırmıştı. Bu yılın başlarında Telegram kaldırılmış, bu anlık mesajlaşma uygulamasının çocuk pornosu içeriklerini yaymak için kullanıldığı tespit edilmişti. Apple’ın iOS yönergeleri mağazadaki uygulamaların bu tarz materyalleri süzecek bir içerik filtresine sahip olmasını gerekli kılıyor. Tumblr’ın da yetişkinlere özel içeriklere izin verdiği biliniyor.

Yetişkinlere özel içeriklere izin vermek geçmişte de Tumblr’ın başına iş açmıştı. 2016’da Endonezya siteye erişimi kısa süreliğine, müstehcen içerik nedeniyle engellemişti. Söz konusu yasak bir sonraki gün kaldırılmıştı.

İLGİLİ HABERLER