Teknoloji

Tumblr’ın aylık ziyaretçi sayısı 170 milyona yaklaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Web ölçüm şirketi Quantcast tarafından sağlanan verilere bakıldığında Tumblr’ın trafiğinde büyük artış yaşadığı bir yılı geride bırakmak üzere olduğu görülüyor. Tumblr ekibi tarafından yazılan bir blog yazısında sitenin ABD’nin en çok ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri olduğu ve dünya çapında 170 milyonluk bir kitleye ulaştığı belirtildi.

Quantcast’a ait rakamlarda Tumblr’ın aylık ziyaretçi sayısı 168 milyon olarak belirtiliyor. Yine Quantcast tarafından ocak ayında açıklanan rakamlarda bu sayı 120 milyon seviyesindeydi. Tumblr’ın da ana ortaklarından biri olduğu Quantcast’ın site trafik kodu Tumblr’ın tüm sayfalarında yer alırken, Quantcast tarafından verilen rakamların önemli bir kısmını projeksiyon ve tahminler oluşturuyor. Dolayısıyla Quantcast’e ait rakamlar ile diğer ölçüm şirketlerine ait rakamlar farklılık gösterebiliyor.

Metodolojiden bağımsız bakıldığı zaman da Tumblr’ın 2012 içinde oldukça dikkat çekici bir büyüme kaydettiği görülüyor. Servisin artan önemi ABD Başkanlık Seçimi’nde bir kez daha ortaya çıkarken, servisin mobil deneyimi iyileştirmeye yönelik çalışmalarının da bu artışta önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Ancak, büyüme ile beraber serviste yaşanan kesintilerin artması ve Twitter’ın Tumblr’da Twitter arkadaşlarını bulmaya izin vermeye bırakması da servis adına istenilen gibi gitmeyen şeyler arasında. Yine de bütün bu tablonun Tumblr adına başarılı olduğunu söylemek fazlasıyla mümkün.

İlgili >> Tumblr, Quantcast

İLGİLİ HABERLER