Teknoloji

Tumblr’dan ayrılanların istikameti WordPress

Yahoo’nun Tumblr’ı satın aldığı bugün içinde resmen duyurulmuş olsa da, bu işleme dair haberler geçtiğimiz hafta içinde gündeme taşınmıştı. Bu tarz büyük ölçekli satın alma işlemlerinin çoğunda olduğu gibi, Tumblr’ın Yahoo’ya satılmasında da hayal kırıklığı yaşayan bir grup kullanıcı farklı platformlara yelken açmaya karar verdi.

tumblr-logo

WordPress kurucusu ve CEO’su Matt Mullenweg’e göre kaçanların adresi WordPress. Tumblr’dan WordPress’e saatte ortalama 400 ila 600 blog yazısının taşındığını belirten CEO, satın alma dedikodularının ardından bu rakamın 72 bine çıktığını dile getirdi. Tumblr’da günde 75 milyon civarında blog yazısı girişinin yapıldığı göz önüne alınınca bu rakamı okyanusta kum tanesi olarak tanımlamak mümkün. Facebook’un Instagram’ı satın almasının ardından da çok sayıda kullanıcı servisten ayrılmaya karar vermiş, ancak Instagram’ın kategorisinde lider olma durumunda bir değişiklik olmamıştı. Bu örnekten hareketle Tumblr’ın mevcut pozisyonunda bir değişiklik olmayacağı ve ayrılan kullanıcıların yerini yenilerinin alacağı öngörülüyor.

WordPress CEO’su Mullenweg’in Tumblr’a ilişkin olarak yaptığı diğer yorumlar da oldukça ilgi çekici. Tumblr’ın bugüne kadar bağımsız bir şirket olarak bazı şeyler başardığını söyleyen Mullenweg, Yahoo’nun sağladığı kaynaklarla Tumblr’ın neler yapabileceğini görmenin ilginç olacağını ve biraz daha beklense Tumblr’ın değerinin çok daha artabileceğini dile getirdi.

İlgili >> Matt Mullenweg Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER