Teknoloji

Tumblr’dan hayran gruplarının iletişimini kolaylaştıracak yeni araç

tumblr

Tumblr, platformunu kullanan hayran gruplarının birbirleriyle iletişimini kolaylaştıracak yeni grup sohbeti özelliğini duyurdu. Herkese açık alanlar olan bu grup sohbetlerinde yazılanları herkes okuyabilecek. Ancak sadece onaylanmış üyeler bu sohbetlere mesaj gönderebilecek. Yeni grup sohbeti ikonu, Tumblr’ın mobil uygulamasında ekranın sağ üst köşesindeki yerini almış durumda.

Grup sohbetlerinin Tumblr’daki arkadaşlarla özel olarak mesajlaşmaktan farklı olduğunun altını özellikle çizmekte fayda var. Tumblr’ın bu yeni özelliği, kullanıcılara ilgi alanları hakkında daha hızlı ve interaktif biçimde sohbet etme imkanı sağlıyor. Şimdiye kadar bu iletişimin en etkin yolu, kullanıcıların birbirlerinin paylaşımlarını “re-blog” ederek kendi fikirlerini sunmasıydı.

Tumblr’ın grup sohbetleri ve Facebook’un grupları arasında bazı önemli farklar ve bazı belirgin benzerlikler bulunuyor. Grup sohbetlerine gönderilen mesajlar, 24 saat içinde yok oluyor. Buna ek olarak, sohbetlere en çok 100 kişi katılabiliyor. Tüm grup sohbetlerini arama yaparak bulmak mümkün. Ancak sohbetin bir parçası olmak için talep göndermek gerekiyor. Üye olmayanlar grup sohbetinin ön izlemesini görebiliyor. Ancak izin olmadan sohbete bir katkı sunamıyor.

Tumblr grup sohbetlerinde medya içeriği paylaşımı konusunda katı kurallar uyguluyor

Grup sohbetlerinde üyelikler üzerinde kontrol yetkisi ise grubu kuran kişinin elinde bulunuyor. Rahatsız edici dil kullanan bir üyeyi tüm üyeler şikayet edebiliyor. Ancak sadece grubu kuran kişi üyeleri gruptan atabiliyor.

Tumblr, kullanıcıların grup sohbetlerinde kendi medya içeriklerini paylaşmasına da izin vermiyor. Bu yasak fotoğrafları ve GIF animasyonlarını da kapsıyor. Kullanıcılar Tumblr’ın sunduğu fotoğraf ve GIF katalogundan yararlanabiliyor. Ancak rahatsız edici materyallerin paylaşımını engellemek adına kullanıcıların kendi içeriklerini gruba yüklemelerine müsade edilmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER