Teknoloji

Verizon Tumblr’ı satış listesine koydu

tumblr wordpress

Tumblr Verizon tarafından bundan iki yıl önce Yahoo anlaşmasının bir parçası olarak satın alınmıştı. The Wall Street Journal‘ın haberine göre, Verizon bir zamanlar çok popüler olan blog platformunu elden çıkarmaya hazırlanıyor. Haberde potansiyel alıcılar için pazar taramasının yapıldığı ve bazı şirketlerle temas kurulduğu belirtilirken, sürecin satışla noktalanmayabileceği de ifade ediliyor.

Tumblr’ın hâlâ hatırı sayılır bir aktif kullanıcı tabanı olduğunu söylemek gerekiyor. 450 milyondan fazla bloga ev sahipliği yapan platformdaki paylaşım sayısı ise 172 milyarı bulmuş durumda. Ancak önce Yahoo’nun daha sonra da Verizon’ın platformun kullanımı konusunda yaşadığı kararsızlıklar, Tumblr’ın istikrarlı biçimde ivme kaybetmesine neden olmuştu.

Yahoo, Tumblr’ı 2013’te o dönemki CEO’su Marissa Mayer’in büyük satın alma operasyonları çerçevesinde 1.1 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı. Şirket, Tumblr’ın genç kullanıcı kitlesini gelir kaynağına çevirme konusunda başarısız olmuştu. Verizon ise 2017’de 4.5 milyar dolar karşılığında Yahoo’yu alınca Tumblr’ın da sahibi olmuştu.

Tıpkı Yahoo gibi, Verizon da Tumblr’ı nasıl kullanacağı konusunda net bir karar veremedi. Geçtiğimiz yıl Tumblr’da “yetişkin” içeriklerini yasaklayan şirket, insanların cinsel uzuvlarını ve kadınların göğüs uçlarını gösteren veya tasvir eden fotoğraf ve videoları da yasak kapsamına almıştı. Bu kararla birlikte Tumblr’ın trafiğinde ciddi bir düşüş yaşanmıştı.

Tumblr için istekli olduğunu açıklayan ilk şirket ise oldukça şaşırtıcı. BuzzFeed‘e konuşan Pornhub başkan yardımcısı Corey Price, Tumblr’ı satın almak ve platformu eski günlerine döndürmek konusunda istekli olduklarını belirtti. Pornhub’ın Tumblr için Verizon’a resmi bir teklif yapıp yapmadığı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER