Teknoloji

Tumblr Twitter’ın arkadaş bulma özelliğine olan desteğini kısıtlamasından dolayı üzgün

Tumblr da Twitter’ın yeni API şartlarından etkilenmiş gibi görünüyor. Şirketin kullanıcılarına sunduğu arkadaş bulma servisi, Facebook ve Gmail hesapları altındaki arkadaş ve kontakların yanı sıra Twitter hesabı altındaki kişi kayıtlarına erişim fırsatı veriyor ve bu şekilde Tumblr üzerinde de takibe alınacak tanıdıkları kolaylıkla bulma fırsatı sunuyordu. Ne var ki, Twitter bu uygulamadan kaldırıldı, geriye sadece Facebook ve Gmail kaldı.

Tumblr yaptığı açıklamayla bu durumun sebebinin Twitter olduğunu belli etti. Açıklamada Twitter’ın Tumblr üzerindeki “Twitter Arkadaşlarını Bul” özelliğinin kullanımını kısıtladığı dile getirildi. Zamanında onların platformuna verdikleri desteği hatırlatan Tumblr, bu durumun oldukça üzücü olduğunu vurguladı. Tumblr’a göre, sahip oldukları içerik elde etme özelliği yüz milyonlarca tweet’i işliyor, ayrıca şirket Twitter’ın ilk iş ortaklarından biri olarak 70 milyon blog ve 30 milyar yazı üzerinde Twitter Kartlar görünümünü kullanıma sunduklarını da hatırlattı.

Twitter, Tumblr’a yönelik olarak aldığı bu karar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Benzer bir olay Instagram’ın başına gelmiş, Twitter benzer bir hamleyi orada da yapmıştı. Sosyal ağdan o zamanlar Twitter’ın takip edilenler verisinin çok büyük değere sahip olduğunun anlaşıldığı ve bunun bundan böyle Instagram’ın kullanımında olmayacağı gibi yüzeysel bir açıklama gelmişti.

İlgili >> Tumblr

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER