Teknoloji

Tumblr reklamları kullanıcı bloglarına geliyor

tumblr reklamlariTumblr yeni reklam programını sessiz sedasız hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu yeni program çerçevesinde kullanıcılar kendi kişisel blogları üzerinde de reklam görecek.

Şirket yeni reklam sisteminin nasıl işleyeceği konusunda fazla detay vermedi. Ancak sistemin mevcut “Creatrs” programının bir uzantısı olması muhtemel gözüküyor. Söz konusu programda markalar, üçüncü taraflar üzerinden çalışmak yerine doğrudan Tumblr kullanıcılarına ulaşabiliyor.

Yeni dönemle birlikte reklam imkanlarından tüm Tumblr blogger’ları faydalanabilecek. Dolayısıyla içeriğinden bağımsız olarak tüm Tumblr blogları, sahiplerine para kazandırabilecek. Bunun için şirketin başlattığı programa kayıt olmak gerekecek. Kayıt sürecinin 2016 içinde başlaması bekleniyor.

Tumblr reklamları blog sahibinin isteği doğrultusunda sayfadan kaldırılabilecek

İnternet kullanıcıları genellikle reklam görmekten rahatsız olsa da, reklamların içerik sahiplerine ciddi faydalar sağlayabildiğini unutmamak gerekiyor. Ancak Tumblr blogunu tamamen kişisel keyif üzerine kuranlar, diledikleri takdirde sayfalarını reklamlardan arındırabilecek. Bunun için servisin Ayarlar paneli üzerinden blog reklamlarıyla ilgili ayarları değiştirmek yeterli olacak.

Herhangi bir müdahale yapılmadığı takdirde ise blog reklamları varsayılan olarak sunulacak. Reklamları mobil uygulamalarda da görmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER