Teknoloji

Tumblr paylaşımı destekleyen yeni OS X uygulamasını yayınladı

tumblr-web-uygulama-201014-1

Apple’ın masaüstü işletim sisteminin yeni sürümü OS X Yosemite’yi yayınlamasının hemen sonrasında Tumblr da OS X için resmi uygulamasını yayınladı. Mac App Store üzerinden ücretsiz olarak dağıtılan bu uygulamayla ilgili olarak Tumblr iki şeyi bilmenizi istiyor.

Bu uygulama Tumblr web sitesinin bir versiyonu, yani Chrome veya Safari üzerinden Tumblr’a girdiğinizde ne görüyorsanız, onu görüyorsunuz. Ne var ki, uygulama sayesinde daha basit ve hızlı bir Tumblr deneyimi sağlanıyor. Uygulamayı internet tarayıcısından bağımsız olarak çalışabilir, internet tarayıcısında Facebook, Gmail gibi servisleri kullanmaya devam edebilirsiniz.

tumblr-web-uygulama-201014-2

Bunlardan daha önemlisi, Tumblr’ın OS X uygulaması sadece paylaşım özellikleri için bile indirmeye değer. Uygulama Yosemite’nin genişletme desteğinden tam anlamıyla faydalanıyor. Tıpkı iOS 8’de olduğu gibi OS X Yosemite’de de Apple’ın kendi servisleri ve Facebook, Twitter gibi popüler paylaşım seçeneklerinin yanınd ayeni paylaşım seçenekleri bulunuyor. Tumblr’ı yükledikten sonra hesabınıza giriş yapıp daha sonra da Apple’ın çeşitli uygulamalar içinde yer alan “Paylaş” butonuna tıklayarak, burada yer alan “daha fazla” yolu üzerinden Tumblr seçeneğini ekleyebilirsiniz. Bundan sonra Mac bilgisayarınız içinde paylaşılabilir ne varsa, onları Tumblr’a anında yükleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER