Teknoloji

Tumblr paylaşılan fotoğraflar içinde marka taraması yapacak

tumblr-fotograf-190814

Tumblr, ABD’nin Massachusetts eyaletinde bulunan Ditto Labs adlı şirketle bir anlaşma yapmak üzere. Ditto Labs sosyal medya sitelerinde paylaşılan fotoğrafları marka ilişkili veriler için tarama teknolojisiyle adından söz ettiriyor.

Sosyal ağlarda paylaştığınız bir fotoğraf Ditto Labs’ın teknolojisi yardımıyla taranabilir, örneğin bir fotoğrafta yer alan otomobilin markasının ne olduğu doğru şekilde tespit edilebilir. Birden fazla fotoğrafın bu şekilde taranması Ditto Labs’in elinde sosyal ağlardaki kullanıcıların paylaşımlarından elde edilebilecek değerli bilgilerin bulunduğu anlamına geliyor.

Tumblr Ditto Labs’in servislerinden yararlanan en son şirketlerden biri olacak. Ancak Tumblr kullanım hakkı elde edeceği Ditto teknolojisini reklamla ilgili kullanmayı düşünmüyor. Tumblr’ın iş geliştirmeden sorumlu tepe yöneticisi T.R. Newcomb Tumblr’ın reklam amaçlı bir kullanım planlamadığını, sadece diğer şirketlere Tumblr üzerindeki marka etkileşiminin doğasını anlamaları noktasında yardımcı olmakla ilgilendiğini söyledi.

Anlaşılan Tumblr şirketlere markalarının sosyal ağda paylaşılan fotoğraflarda ne kadar sıklıkta göründüğünü söylemekle ilgileniyor. Ditto, aralarında Cadillac ve benzerlerinin bulunduğu birçok büyük şirket tarafından kullanılıyor. Ancak Ditto Labs-Tumblr anlaşması sayesinde markalar daha kapsamlı raporlar elde etme fırsatı bulacak.

İLGİLİ HABERLER