Teknoloji

Tumblr müstehcen içerik politikasını açıklığa kavuşturdu

Tumblr’ın Yahoo tarafından satın alınmasının ardından platformda bulunan müstehcen içeriğe ilişkin politikalarda bazı değişikliklerin görülmesi kullanıcıları rahatsız etmişti. Oluşan bu rahatsızlığı gidermek adına bir yazı kaleme alan Tumblr CEO’su David Karp, ”temizleme ve bazı şeyleri düzeltme” hareketi olarak tanımladığı işlem üzerine daha kapsamlı bilgiler verdi. Oluşan kafa karışıklığının önemli ölçüde Tumblr’ın karmaşık filtreleme ve işaretleme özelliklerine dayandığını kabul eden Karp, açıklamasında üç ana noktanın üzerine değindi.

tumblr-logo

Kullanıcıların ”Güvenli Mod”u kapatsalar dahi Tumblr arama sonuçlarında NSFW içeriğini görememelerinin bir açıktan kaynaklandığını belirten Karp, bu açığın kapatıldığını belirtti. Karp ikinci sorun olarak ise bazı etiketlerin bazı uygulamalarda genellikle yetişkin içerik sonuçlarını vermeleri nedeniyle engellenmesini gösterdi. Bazen masumane etiketlerin bile bu şekilde engellemelere takılabildiğini söyleyen CEO, kısıtlamaların Tumblr’ın uygulama mağazalarında yer alması için zorunlu olduğunun altını çizdi. Daha akıllı bir filtreleme oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Karp, bu sürede Tumblr’ın daha güvenilir etiketler oluşturacağını da sözlerine ekledi.

Karp son olarak kullanıcıları en çok rahatsız eden konuya değindi ve Tumblr’ın üçüncü taraf arama motorlarına ait sonuçlardan bazı siteleri çıkardığını doğruladı. Bunları Tumblr bünyesindeki küçük bir blog kümesi olarak tanımlayan Karp, temel olarak çoğunun spam barındıran cinsel içerikli siteler olduğunu ifade etti. Kullanıcılar bundan böyle blogları NSFW olarak işaretleyebilecek ve böylelikle Güvenli Mod’un aktif olduğu zamanlarda bu blogları görmeyecek. Karp Tumblr’ın halen çizgisini koruduğunu ve kullanıcıların yaratıcı ifadelerini güçlendirmeyi istediğini belirtirken, müstehcen içeriğe dair politikalarının değişmediğinin altını çizdi.

İlgili >> Tumblr

İLGİLİ HABERLER