Teknoloji

Tumblr mobil cihazlarda yazı ve resimleri yeniden düzenlemeye izin veriyor

tumblr wordpress

Tumblr mobil uygulamaları ve masaüstü sitesi arasındaki makası biraz daha kapatıyor. Sosyal ağın mobil uygulamaları için yayınlanan son güncelleme, masaüstündeki kullanıcıların bir süredir yararlandıkları bazı özellikleri mobil platformlara da taşıyor.

tumblr mobilTumblr’ı akıllı telefon veya tabletleri üzerinde kullananlar, bundan böyle “reblog” ettikleri paylaşımlara fotoğraflarla reaksiyon gösterebilecek. Bu sayede kullanıcılar her paylaşımın altına tepkilerini daha iyi ifade eden bir GIF animasyonu bırakabilecek veya ortak bir fotoğraf kompozisyonuna katılabilecek. Yazılı paylaşımlar için daha fazla yazı tarzı sunan Tumblr; yazılara daha fazla başlık eklemeyi, liste oluşturmayı ve Serif yazı tipini kullanma imkanı sağlıyor.

Hem fotoğraflarla “reblog” yapabilme hem de liste oluşturma özellikleri, masaüstündeki kullanıcılara daha önce sunulmuştu. Ancak Tumblr masaüstü kullanıcılarına aynı zamanda yazı ve resim bloklarını değiştirme imkanını tanıyor. Bu sayede Tumblr paylaşımlarını küçük ekran üzerinde düzenlemek ciddi ölçüde kolaylaşıyor. “Kopyala-yapıştır”ın akıcılığından ilham alan bu özellik, dokunmatik ekranın sağladığı kolaylıklardan da yararlanıyor.

Tumblr mobil uygulamalarını yeniden cazip hâle getiriyor

Kolay düzenleme yapabilme imkanı ve Serif fontlarının gelişi, Tumblr’ın mobil uygulamalarının cazibesinin yeniden artmasını sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER