Manşetler

Tumblr mesajlaşma özelliği web, iOS ve Android’de açıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tumblr-mesajlasma-111115

Tumblr kullanıcıları en sonunda birbirleriyle gerçek anlamda sohbet etme fırsatı yakalıyor. Tumblr mesajlaşma servisini Android, iOS ve web üzerinde faaliyete geçirdi.

TUMBLR MESAJLAŞMA İLK ETAPTA VİRAL YOLDAN YAYILIYOR

Ne var ki, Tumblr’ın anında mesajlaşma servisi aynı anda tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir olmayacak. Tumblr, mesajlaşma işlevini yaymak için “viral” yaklaşım izleyecek. Öncelikle 1500 kullanıcının mesajlaşma işlevini kullanmaya başlamasına izin veriliyor. Bu izin verilen kişilerin mesajlaştığı kullanıcılar da yeni mesajlaşma işlevine kavuşmuş olacak. Zincir bu şekilde uzayacak ve giderek daha fazla Tumblr kullanıcısı anında mesajlaşma işlevinden yararlanacak.

Tumblr’ın destek sayfasında mesajlar işlevini çoktan kullanmaya başlayan bir arkadaşın size mesaj göndermesi durumunda sizin de mesajlaşma işlevinden yararlanmaya başlayabileceğiniz yazıyor. Ayrıca yeni destek sayfasında mesajlaşma ile ilgili daha fazla bilgi de veriliyor.

Tumblr, bütün kullanıcıların aralık ayı içinde mesajlaşma işlevine kavuşacağını duyurdu. Şu an için mesajlaşma yazılı ve bire bir olarak gerçekleştirilebiliyor. GIF, görsel, grup mesajlaşma gibi işlevler için çalışmalar sürdürülebiliyor.

Öte yandan özel ve grup blogları da henüz mesajlaşma işlevinden yararlanamıyor. Mesajlaşma işlevi açıldıktan sonra, isteyen herkesin size mesaj gönderebilmesi varsayılan seçenek olarak belirleniyor. Ancak isteyen kullanıcılar ayarlar içinden sadece takip ettikleri kişilerin kendilerine mesaj gönderebilmesi şeklinde seçeneği tercih edebiliyorlar.

Tumblr, mesajlaşma özelliğinin Facebook Messenger veya Snapchat’in yerini almasını ve temel iletişim aracı olmasını beklemiyor. Mesajlaşma işlevini sunarak kullanıcılarından uzun zamandır gelen bir talebi yerine getirmiş oluyor. Daha önceleri Fan Mail özelliğiyle Tumblr kullanıcılarının birbirleriyle özel olarak iletişim kurmasını sağlayan Tumblr, yeni mesajlaşma işleviyle birlikte Fan Mail özelliğini de yavaş yavaş kullanımdan kaldıracak.

Tumblr mesajlaşma özelliği nasıl çalışıyor?

tumblr-mesajlasma-111115-2

Tumblr’ın yeni anında mesajlaşma servisiyle birlikte servise yeni bir gizli ve konu bazlı iletişim katmanı ekleniyor. Mesajlaşma işlevine erişmek için kullanıcıların kontrol paneline gitmeleri ve orada balon şeklindeki gülücük ikonunu bulmaları gerekiyor. Mobil uygulama kullananların bu ikonu görmek için öncelikle iOS veya Android uygulamalarını en son versiyona güncellemeleri gerekiyor.

Bundan sonra, gülücük ikonuna tıklamak herhangi bir kullanıcıya mesaj göndermeye başlamak için yeterli oluyor. Alıcı da gönderilen bu yeni mesajla birlikte yeni anında mesajlaşma özelliğine kavuşuyor. Eğer henüz gülücük ikonunu görmediyseniz, önümüzdeki birkaç hafta içinde, en geç aralık ayında bu yeni mesajlaşma özelliğine kavuşmuş olacaksınız.

TUMBLR MESAJLAŞMA ÖZELLİĞİNDEN GİZLİ VE GRUP BLOGLARI YARARLANAMIYOR

Yukarıda belirttiğimiz gibi, gizli ve grup blogları henüz anında mesajlaşma işlevinden yararlanamıyor. Ayrıca başlangıçta tüm kullanıcılara açık olan mesaj alımını dileyen kullanıcılar sadece takip ettikleri kullanıcılardan mesaj alacak şekilde ayarlayabilirler.

Bu arada gönderilen mesajlar anonim değil, yani gönderenin kim olduğunu bileceksiniz.

İLGİLİ HABERLER