Manşetler

Live Photos fotoğrafları Tumblr ile paylaşılabiliyor

tumblr wordpress

 

tumblr-logo-111215

Apple’ın Live Photos özelliği iPhone 6s ve iPhone 6s Plus çıktığından bu yana büyük oranda akıllı telefonların film ruloların hapsolmuş durumda. Ancak bunlar yavaş yavaş gerçekten paylaşılacak hâle geliyor. Tumblr, Live Photos desteği sunan ilk uygulamalardan bir tanesi, belki de yaygın kullanıma sahip ilk uygulama. Tumblr, son güncelleme ile birlikte Live Photos özellikli multimedya türlerini desteklemeye başladı.

Tumblr’ın iOS uygulaması şimdi iPhone 6s kullanıcılarının paylaşımlarına Live Photos ile çekilmiş görüntüleri eklemesine izin veriyor, tıpkı sanki başka bir fotoğraf ekliyormuş gibi. iPhone ile Tumblr’da gezinen herhangi bir kullanıcı Live Photos özellikli bir içeriğe haber kaynağı içinde denk geldiğinde, içeriğin köşesinde Live Photo ikonunu görecek, böylelikle fotoğrafın animasyonlu olduğunu anlayacak. iOS’in Fotoğraflar uygulamasında olduğu gibi, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus kullanıcıları 3D Touch’ı kullanarak gizlenmiş video ve sese erişebilecek. Daha eski iPhone sahipleri bile Live Photos görüntülerini parmaklarını ekrana bastırıp bekleterek görüntüleyebilecek.

Ne var ki, Android kullanıcıları bu özelliğin kapsamı dışında kalıyor. Tumblr Android uygulaması da güncellense bile, Live Photos fotoğrafları sabit fotoğraflar gibi görüntülenmeye devam ediyor. Web için de aynı durum geçerli.

Bu kısıtlama Apple tarafından getirilmiş olabilir ya da Live Photos desteği diğer platformlar için henüz hazır olmayabilir. Her ne olursa olsun, Live Photos özellikli fotoğraflar şimdi daha fazla miktarda paylaşılabilir olacak, ancak hâlâ iOS ekosisteminde kilitli kalmaya devam ediyor. Live Photos’un başarılı bir özellik hâline gelmesi için görüntülenebilirliğinin iOS’i aşması, Android ve web ortamlarına da yayılması gerekiyor.

Live Photos desteğinin eklenmesinin yanı sıra, Tumblr yeni mesajlaşma özelliğini tüm kullanıcılara sunuyor. Tumblr’ın mesajlaşma özelliği şimdi web, iOS ve Android’den giren tüm kullanıcılara açılmış oluyor.

tumblr-live-photos-111215

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER