Eğlence

Tumblr Live ile canlı yayın yapmak isteyenlere bir alternatif sunuyor

tumblr tiktok

Tumblr, Livebox adlı video platformu üzerinden canlı yayın desteği ekliyor. Özellik şu anda iOS ve Android’de ABD’li kullanıcılara sunuluyor ve gelecekte dünya çapındaki kullanıcılar ve masaüstü sitesi için bu özelliğin gelmesi planlanıyor. Tumblr Live adlı hizmetle ilgili daha fazla ayrıntı, konuya özel bir blog yazısında veriliyor.

Tumblr geçmişte de canlı yayın yapmayı desteklemişt, ancak bunu, insanların YouNow ve YouTube gibi diğer hizmetlerden akışları paylaşmasına izin vererek yaptı. Yeni seçenek, Livebox tarafından desteklenen yerel bir Tumblr akış hizmeti olarak tanımlanıyor.

Livebox, kullanıcıların yayıncılara bahşiş vermesine olanak tanıyor ve aynı şekilde Tumblr, içerik oluşturuculara “Diamonds” adlı sanal bir para biriminde ödeme yapmanıza izin veriyor. Livebox, canlı yayın akışları için yapay zeka ve insan gücüyle denetim sağlıyor, ayrıca yayıncıların güvenilir izleyicileri moderatör olarak atamasına da olanak tanıyor. Canlı akış hizmeti şu ana kadar yalnızca insanların birincil Tumblr blogu için destekleniyor, aynı hesap altındaki herhangi bir yan blog için kullanılamıyor.

tumblr live
tumblr live

Yeni özellik, Tumblr’ın sahibi Automattic’in 2019’da Verizon’dan satın aldığı blog platformunu yeniden canlandırma çalışmasının bir parçası olarak geliyor. Tumblr, yeni sahibi Elon Musk’ın kaotik politikaları nedeniyle Twitter’ın muhtemel bir alternatifi olarak gösterildiği için, popüler sosyal ağdaki son karışıklıkların faydasını gördü. Görünüşe göre, Twitter’ın rakip platformlardaki profillere bağlantı verilmesi konusunda kısa süren yasağı da ciddi bir tehdit değildi. Tumblr’daki canlı yayın özelliğinin Twitch veya YouTube’u geçmesi pek olası değil, ancak özellikle sanatçı ağırlıklı topluluklar için para kazanma veya canlı yayın yapmaya yönelik başka bir ortam ve yeni bir araç ekleyecektir.

İLGİLİ HABERLER