Teknoloji

Tumblr iOS uygulamasının uzun zamandır beklenen iPad versiyonu çıktı

Tumblr, iOS uygulamasına yaptığı son güncellemeyle iPad ve iPad mini’nin daha büyük ekranlarını da destekler hâle geldi. Tasarımı büyük ekranlara göre düzenlenen uygulama göze hoş gelen kenar çubuğu navigasyon butonlarıyla ve yeni bir yayın girmek için eklenen dairesel menüsüyle dikkat çekiyor. Ayrıca uygulamada kullanılan yerel elemanlar sayesinde mevcut yazılar da daha hızlı şekilde yükleniyor.

Tumblr’ın iPad versiyonu da iPhone versiyonu gibi tepkisellik açısından oldukça iyi seviyede, ayrıca akıllı telefon versiyonundaki tüm unsurları da barındırıyor. Örneğin hızlı bir şekilde yeniden bloglama yapmak isteyenler için gerekli “gönderiyi yeniden blogla” butonu veya resimleri incelemek için kıstırıma hareketi gibi.

Ayrıca Tumblr uygulaması yatay ekran desteği, yeni yayın seçenekleri için dairesel menü, kalıcı kenar navigasyon çubuğu gibi sadece iPad uygulamasına özel bazı yenilikleri de barındırıyor. Uygulamanın hazırlanması sadece birkaç hafta sürmüş, bunda tabii ki Tumblr’ın iPhone uygulamasını geçen yaz itibariyle yerel iOS koduna geçirmesinin rolü bulunuyor. Bu durumda iPad uygulaması için yapılması gereken tek şey ilgili blokları uygun yerlere yerleştirmek olmuş. Tumblr uygulamasının iPad versiyonu özellikle fotoğraflı paylaşımları görüntüleme konusunda bir hayli kullanışlı. Ayrıca büyük ekranda yazı yazmak daha rahat sayılır.

Tumblr kullanıcıları ücretsiz olarak sunulan güncellemeyi aşağıdaki iTunes App Store bağlantısını takip ederek indirebilir.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER