Manşetler

Tumblr iOS uygulamasının App Store’dan çıkarılma sebebi belli oldu

tumblr ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tumblr iOS uygulaması, geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla iTunes App Store’dan kaybolmuştu. Bu durumun Apple’dan mı yoksa Tumblr’dan mı kaynaklandığı konusunda ilk etapta bir açıklama gelmemişti. Taraflar konuya ilişkin sessizliklerini korusalar da, CNET’e bağlı Download.com sitesi Tumblr uygulamasının “çocuk pornografisi” nedeniyle App Store’dan kaldırıldığını belirtti.

Tumblr da Download’daki haberle birlikte sessizliğini nihayet bozdu. Konuyla ilgili olarak Tumblr’dan Download’a gönderilen açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Tüm kullanıcılar için güvenli bir çevrimiçi ortam sunmayı taahhüt ediyoruz. Çocukların cinsel anlamda sömürülmesi konusunda da sıfır tolerans politikası uyguluyoruz. Endüstri ölçeğindeki bu sorunun çözülebilmesi için hem sektörel paydaşlar hem de sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapıyoruz. Tumblr’a yüklenen her görsel, çocuk istismarına karşı bir veri tabanı üzerinden kontrolden geçiyor. Bu kontrol sonucunda uygunsuz içerikler hiçbir şekilde platforma ulaşmıyor. Rutin bir denetim sonucunda henüz veri tabanına eklenmeyen bir görselin platformumuzda olduğu ortaya çıktı. Biz söz konusu görseli vakit kaybetmeden kaldırdık. Bu tarz durumların tekrarlanmasını engellemek için çalışmaya en yüksek öncelik seviyesinde devam ediyoruz.”

Tumblr iOS uygulaması hâlihazırda App Store’a geri dönebilmiş değil. Android uygulaması ise Google Play Store’daki varlığını sürdürüyor. Tumblr’ın gerekli müdahaleyi yapmasının ve sorumluluğu üstlenmesinin ardından servisin iOS uygulamasının dönüşünün de fazla zaman almaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER