Teknoloji

Tumblr iOS uygulaması fotoğraf ve videoları GIF’lere dönüştürüyor

tumblr-gif-ios-181115

Bundan sonra Tumblr’a fotoğraf yüklediğinizde, karşınızda paylaşmaya hazır bazı GIF’ler görebilirsiniz. iOS uygulamasını güncelleyen Tumblr, videoları ve seri çekilmiş fotoğrafları GIF animasyonlarına çeviren yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Film rulosundaki GIF animasyonuna dönüştürmeye uygun materyalleri otomatik olarak tespit eden Tumblr, bunları neredeyse paylaşmaya hazır olarak diğer görüntülerin yanında gösteriyor.

Eğer ortada uzun bir video veya fotoğraf serisi varsa, Tumblr kullanıcılardan görüntünün süresini 3 saniyeye indirmelerini istiyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde GIF animasyonunun oynatma hızını artırabiliyor veya düşürebiliyor.

Tumblr son zamanlarda kendisini “GIF animasyonlarının mekanı” olarak konumlandırmak için önemli hamleler gerçekleştiriyor. GIF arama işlevini devreye sokan Tumblr, özel bir GIF izleme bölümünü de faaliyete geçirmiş, hatta videolarının bile GIF’lere benzer şekilde işlemesi için değişiklikler yapmıştı. Dolayısıyla Tumblr iOS uygulaması üzerinden kullanıcılara GIF hazırlama ve paylaşma imkanı sağlanmasını doğal bir ekleme olarak nitelemek yanlış olmayacaktır.

GIF’ler Tumblr’ın kilit bir parçası olsa da, diğer platformlar da son zamanlarda GIF formatını benimseme konusunda fazlasıyla istekli davranıyor. Tamamen GIF animasyonlarını saklamaya yönelik bir platform olan Giphy, geçtiğimiz yaz GIF animasyonu hazırlayabilen bir iOS uygulamasını kullanıma sunmuştu. Imgur ise YouTube videolarından yüksek kaliteli GIF animasyonları hazırlayacak bir web aracı geliştirerek GIF oyununa adımını atmıştı. Tumblr’ın GIF oluşturma özelliğinin iOS’in ardından kısa süre içinde Android’e de gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER