Manşetler

Tumblr iOS uygulaması App Store’a geri geldi

tumblr

Geçtiğimiz kasım ayında Apple, Tumblr uygulamasını çocuk pornografisiyle ilgili hususlar nedeniyle App Store’dan kaldırmıştı. TechCrunch’ın haberine göre, iki hafta önce Tumblr’dan yapılan ve sitedeki tüm yetişkin içeriklerin engelleneceğine dair açıklamanın ardından uygulama yeniden App Store’da yer almaya ve kullanıcılara sunulmaya başlandı.

Tumblr aylardır içerik yönetimi ve filtrelenmesi konusunda daha agresif bir tutum izliyor. Servis sağlayıcılarının içerik filtreleme programlarına daha fazla takılır ve engellenir hâle gelmeye başlamıştı. Bunun önüne geçmek için de platformundan paylaşılan içeriklere karşı özel bir çalışma yapması gerekiyordu.

Tumblr, Apple’ın getirdiği yasağın güvenli olmayan içerikle ilgili olduğunu kabul etmese de, güvenli olmayan içeriğe karşı daha aktif mücadele edileceğine dair açıklamanın tam da kaldırma zamanına denk gelmesi, esas nedenin bu olduğunu düşündürüyor. Tumblr ya da kurumsal sahipleri, milyonlarca iOS kullanıcısının kaybedilmesini göze alamamış olmalı.

Bu arada Tumblr’ın güvenli olmayan içeriğe koyduğu yasak 17 Aralık tarihinden itibaren başlıyor. Uygulama ise bu tarihten daha önce App Store üzerinden dağıtıma çıkmış oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER