Teknoloji

Tumblr yeni iOS güncellemesiyle en çok beklenen özellikleri getirdi

tumblr-4-0-guncelleme-160415

Tumblr iOS uygulaması için büyük bir güncelleme yayınladı. Güncellemeyle birlikte yeni bir ikon, bildirim merkezi görsel bileşeni ve mobil cihaz üzerinde gerçekleştirilebilecek yeni işlevler eklendi.

4.0 numaralı son güncellemeyle birlikte uygulama kullanıcıların ikincil bloglarını başlatmalarına izin veriyor, halbuki daha önce yeni blogların açılması işlemi için masaüstü siteyi açmak gerekiyordu.

Tumblr videoları bloga ekleme işini de daha da kolaylaştırdı; bir kodu yerleştirmek yerine videonun bağlantısını eklemek Tumblr’ın bu videoyu yazıya yerleştirmesi için yeterli oluyor. Bu yöntem YouTube, Vimeo ve diğer benzeri siteler için geçerli oluyor. Tumblr bunun mobilde en fazla beklenen özellik olduğuna da dikkat çekiyor.

Uygulama güncellemesiyle birlikte çeşitli yeni özellikler ve düzenlemeler de eklendi. Kullanıcılar yazı kabul eden bloglara da gönderimde bulunabiliyor, yazı türüne göre filtrelenmiş aramalar gerçekleştirebiliyor, blogları silebiliyor. Ayrıca güncelleme iOS kullanıcılarını bildirim merkezine görsel bileşen eklemelerine izin veriyor, bu bileşen site üzerine o an popüler olan gündem başlıklarını gösteriyor. iPad tarafında da tasarım anlamında bazı yenilikler bulunuyor.

Bütün bu yenilikler ve düzenlemeler kulağa hoş geliyor, ancak Tumblr’ın bir notu herkesi daha fazla ilgilendirecektir, o da GIF animasyonların çok daha memnun edici bir şekilde yükleniyor olması.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER