Teknoloji

Tumblr Gnip ile birlikte halka açık yazıları kurumların erişimine açtı

Şirketler ve kurumlar sosyal ağları müşterilerinin veya kullanıcılarının markaları hakkında neler söylediği konusunda fikir edinmek için kullanıyor. Farklı sosyal ağlar çeşitli istatistik servisleri sunuyor, bunların arasına son olarak Tumblr da katıldı. Tumblr, Gnip adlı bir şirketle işbirliğine giderek kurumların halka açık olan Tumblr yazılarına erişmesine ve bunlarla ilgili istatistikleri elde etmesine izin verdi.

Tumblr üzerinde 20 milyarın üzerinde yazı var ve her gün ortalama 50 milyon yeni yazı paylaşılıyor. Tumblr’ın ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Derek Gottfrid AllThingsD’ye yaptığı açıklamada Tumblr’ın şirketler için Twitter’dan daha değerli olacağını, çünkü 140 karakterden daha fazla şey yazmaya izin verdikleri için daha zengin veri barındırdıklarını kaydetti. Yedi farklı paylaşım tipini desteklediklerini ve Tumblr yazılarının yarılanma ömrünün bir tweet’inkinden daha uzun olduğunu da sözlerine ekledi.

Tumblr’a istatistikleri paylaşma konusunda destek olan Gnip daha önce de Twitter’a benzer bir servis vermeye başlamıştı.

İlgili – Gnip
İlgili – AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER