Manşetler

Tumblr cevap verme özelliğini geri getirdi

tumblr wordpress

tumblr-cevaplar-yeni-tasarim-290316

Tumblr kullanıcıları şimdi birbirleriyle daha kolay şekilde etkileşim kurabilecekler. Tumblr cevap verme özelliğini geri getiriyor ve notlar özelliğini yeniden tasarlıyor. Tumblr, Kasım 2015’te cevaplama özelliğini geri çektiğinden beri bu özelliği yeniden elden geçirmek için çalışıyordu.

Okuyucular daha önceleri yazara tek yönlü şekilde cevaplamalarda bulunabiliyordu. Şimdi hem yazıyı yazan kimse hem de okuyucular yorumlarını bırakabilecekler, kullanıcılar aynı yazıya birden fazla sayıda yorum yapabilecekler, cevaplar yeniden bloglananlarda da çalışacak. İsteyen kullanıcılar cevapla özelliğini kapatabilecekler.

Ayrıca yazarların paylaşımlarına kimlerin yorum yapabileceğini seçme imkanı da bulunuyor. Platformdaki herkese cevap verme imkanı tanıyabilecekleri gibi sadece takip ettikleri Tumblr kullanıcılarına cevap hakkı tanıyabilirler. Yazarlar bunun yanı sıra cevaplama özelliğini takip ettikleri ve kendilerini en az bir hafta boyunca karşılık vererek takip edenlere de açabilirler. Okuyucuları takibi bırakmak gelecekte bunların yapılan paylaşımlara cevap vermesi imkanını da ortadan kaldırabilir.

tumblr-notlar-yeni-tasarim-290316

Notlar bölümü ise çok fazla değişiklik göstermiyor, ancak yeni tasarım kullanıcılara yapılan sohbetleri neleri görüntülediklerini filtreleyerek daha kolay takip etmelerini sağlayacak. Tüm cevapları, yeniden bloglananları, beğenileri görmek yerine, kullanıcılar cevapları ve ek yorum içeren yeniden bloglananları, daha sonra da beğenileri ve yorumsuz şekilde yeniden bloglananları notlar sayfasının tepesinde bir özet şeklinde görebilecekler.

Notlar ve cevaplar özelliğini elden geçiren Tumblr, sohbetlerden daha fazla yararlanmayı ve bloglama platformu etrafında yükselen topluluklar oluşturmayı hedefliyor. 2013’te Yahoo tarafından satın alınan Tumblr o zamandan bu yana büyüme fırsatları arıyor. Yahoo kendi web günlüklerini de Tumblr üzerinde tutuyor, bu nedenle söz konusu değişiklikler Yahoo’nun resmi bloglarını takip edenleri de yakından ilgilendirecektir.

İLGİLİ HABERLER