Eğlence

Tumblr canlı video özelliğini sıra dışı biçimde sunuyor

tumblr canli videoTumblr canlı video özelliğinin varlığı, özellik duyurulmadan önce ortaya çıkmıştı. Dolayısıyla özelliği bir sürpriz olarak nitelemek pek mümkün değil. Ancak blog platformunun özelliği sunuş biçimi, rahatlıkla “sıra dışı” olarak tanımlanabilir.

Kendi canlı yayın teknolojisini geliştirmek için zaman ve para harcamak istemeyen Tumblr, mevcut canlı video çözümlerini platformuna entegre ediyor. Şirket, bu doğrultuda ilk olarak YouTube, YouNow, Kanvas ve Upclose ile birlikte çalışıyor.

Canlı yayın platformlarının sayısı her geçen gün artıyor. Pazarın giderek kalabalıklaştığı bir ortamda Tumblr’ın canlı yayın özelliği için yaptığı tercih, kulağa oldukça mantıklı geliyor.

tumblr-canli-video-220616-2Facebook, Periscope ve Twitch gibi platformlar, şu an için Tumblr’ın canlı yayın özelliğinin kapsama alanının dışında kalıyor. Platformun mevcut ortakları, kullanıcılara oldukça fazla sayıda seçenek sunuyor. YouTube daha ana akım bir seçenek niteliği taşırken, diğer seçenekler biraz daha niş özellikler sunuyor. Böylelikle seçenekler arasında akıllı bir denge kurulmuş oluyor.

tumblr-canli-video-220616-3 Bu yöntem, Tumblr’ı sadece Facebook ve Twitter’da değil, başka platformlar ve uygulamalarda da canlı yayın arayan sayılı mecralardan biri haline getiriyor.

Tumblr canlı video özelliği için medya şirketleriyle de çalışıyor

Çoklu platform desteği sayesinde Tumblr, markalarla yapacağı pazarlama anlaşmalarında kendisine avantaj sağlıyor. Tumblr canlı video özelliğini hayata geçirirken Mashable, Refinery29, MTV, The Huffington Post gibi medya kuruluşlarıyla da işbirliği yapıyor.

Tumblr kullanıcıları desteklenen dört uygulamadan birini seçerek iOS veya Android üzerinde yayına başlayabiliyor. Ardından bu yayın kısa süre içinde Tumblr’a aktarılıyor. Bunun için Tumblr hesabını yayın platformlarındaki hesaplarla entegre etmek gerekiyor. Tumblr desteği tüm uygulamalara yavaş yavaş eklenirken, YouTube iOS uygulaması için birkaç gün daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER