Teknoloji

Tumblr blogunuzu internetten saklamanıza izin veriyor

tumblr-blog-saklama-011015

Tumblr, yeni kullanıma sunduğu özellikle üyelerine bloglarını internetten saklama imkanı veriyor. Bu ayarı aktif hâle getiren kullanıcıların blogları sadece Tumblr.com üzerinde ve Tumblr’ın mobil uygulamalarında görüntülenebilecek.

Tumblr bu hamlesini bir tür güvenlik önlemi olarak tanımlarken, böylelikle kullanıcıların paylaşımlarını kimlerin görüp kimlerin göremeyeceğini daha sıkı biçimde kontrol edebileceğini belirtti. Blogun web’de görüntülenmemesi seçeneği işaretlendiğinde blogun URL’sini ziyaret edenler bir 404 hatasıyla karşılaşacaklar. Blogu Tumblr üzerinden takip edenler ise erişimde herhangi bir engelleme görmeyecekler.

Tumblr’dan yapılan açıklamada internetten saklama ayarının engelleme özelliğiyle uyumlu biçimde çalıştığı da belirtildi. Şirkete göre, her iki özellik de paylaşımları trollerden ve tacizcilerden korumayı amaçlıyor. Ancak Tumblr’ın genel gizlilik özelliklerinin karmaşıklığı halen devam ediyor. Birincil blogu özel yapmak halen mümkün değil. Kullanıcılar diledikleri takdirde şifre korumalı ikincil bir blog oluşturabiliyor. Şifre korumalı blogların, Instagram ve Twitter gibi servislerin özel hesaplara geçiş yaptığı günümüzde biraz eski moda kaldığını belirtmek gerekiyor.

Tumblr yeni özelliğiyle bir web şirketi olmaktan biraz uzaklaşıp ”çitlerle çevrilmiş bahçe” görüntüsüne kavuşuyor. Tumblr kullanıcılarının bloglarını web’den saklama yoluna gitmesi kulağa pek mantıklı gelmiyor.

İLGİLİ HABERLER