Teknoloji

Tumblr blogları saldırgan ve ırkçı yazılar saldırısı altında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tumblr’da bir blog sahibi olanlar için bir süre de olsa siteden uzak durmak mantıklı bir adım olabilir. Zira, GNAA adındaki bir korsan grubu sitedeki bir güvenlik açığından faydalanarak Tumblr bloglarında saldırgan ve ırkçı ifadeler içeren yazılar yayınlamaya başladı. Söz konusu saldırıya maruz kalmış blogları ziyaret etmenin yazıların yayılmasına yardımcı olduğu belirtilirken; her ne kadar GNAA kendini bir trol organizasyonu olarak tanımlasa da, Buzzfeed tarafından yayınlanan görüntülerde korsanların kullandığı ifadelerin sıradan bir internet trolünden daha saldırgan olduğu görülüyor.

Buzzfeed Tumblr kullanıcılarına sadece Dashboard sayfalarını ziyaret etmelerini önerirken, diğer Tumblr bloglarını ziyaret etmeyerek kullanıcıların bu açığın yayılmasına engel olabileceği belirtildi. Tumblr’da ilk olarak Brony etiketine sahip şeyleri hedef aldığı görülen açığa ilişkin, siteden de bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada, ”Dearest ‘Tumblr” users” (En sevgili Tumblr kullanıcıları) ifadesiyle başlayan bir yazı görülmesi durumunda siteden çıkış yapılması tavsiye edildi. Aynı açıklamada Tumblr mühendislerinin sorunun çözümü için çalıştığı da belirtildi. Sorunun çözümü için bir tarih verilmezken, gün içinde bir takım ilerlemelerin kaydedilmesi bekleniyor.

İfadelerde kullanılan dil nedeniyle pek çok kullanıcının bu açığa maruz kalmaktan kendilerini sakınmaları gerektiğine dikkat çekildi. Açığın bir video yerleştirme komut dosyası üstünden yayılmış olabileceği belirtilirken, sorunun büyüklüğünün de altı çizildi. GNAA’nın bu yazıları yayınlamak için hesaplara erişip erişmediği henüz bilinmese de, şifre değiştirmenin de iyi olabileceği belirtildi.

İlgili >> Buzzfeed

İLGİLİ HABERLER