Teknoloji

Tumblr Apple Live Photos’u web üzerinde gösterecek

tumblr apple live photosApple, Live Photos’u geçtiğimiz yıl iPhone 6s ile kullanıma sunmuştu. Ancak söz konusu fotoğraflar ilk olarak sadece Apple’ın cihazlarında tam anlamıyla görüntülenebilmişti. Bir fotoğrafın üstüne bastırıldığında otomatik olarak kaydedilen iki saniyelik kareler sesli GIF animasyonları gibi oynatılıyor. Live Photos yavaş yavaş Facebook gibi üçüncü taraf uygulamalar tarafından desteklense de, henüz GIF gibi evrensel bir yapıya bürünmüş değil. Ancak Tumblr Apple Live Photos’u web’e taşıyarak bu durumu değiştirme konusunda ilk adımı atıyor.

Mikro blog servisi, masaüstü sitesinde Live Photos desteği sunmaya başlayacağını açıkladı. Kullanıcılar fotoğraflarda Live Photo ikonuna tıkladıklarında fotoğraflar hareketlenecek.

Tumblr Apple Live Photos desteğinin başka sitelere taşınmasına yardımcı oluyor

Web üzerinde Live Photos görüntülenmesini sağlayan kodu GitHub üzerinden paylaşan Tumblr, aynı özelliğin başka sitelere yerleştirilmesinin de önünü açtı.

Tumblr’ın bu hamlesinin Live Photos’un mobil ötesinde yayılmasına büyük katkı yapacağını söylemek ise pek kolay değil. Mikro blog servisi kendisi adına iyi bir hamle gerçekleştirse de, Live Photos’un web’e uygun bir format olup olmadığı halen tartışmaya açık gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER