Eğlence

Tüm PlayStation 4 oyunları indirilebilir olacak

PlayStation 3 ve PlayStation Portable sahipleri sadece birkaç oyunu indirebiliyor. Ancak bu durum PlayStation 4’te böyle devam etmeyecek. Görünüşe göre, yeni nesil PlayStation’da ana dağıtım yöntemi internetten yapılacak indirmeler olacak. The Guardian’a konuşan Sony Worldwide Studios Başkanı Shuhei Yoshida, tüm PlayStation 4 oyunlarının dijital olarak da yayınlanacağını belirtti. Yoshida PS4’ün PS Vita’ya benzer olacağını ve tüm oyunlar dijital olarak yayınlanırken, bazı oyunların da fiziki olarak satışa sunulacağını dile getirdi.

playstation-4-210213

PlayStation 4 oyunlarının tamamının dijital ortama taşınması nedeniyle Sony’nin bir abonelik servisi oluşturma ihtimali akıllara gelirken, Yoshida da bu ihtimali doğrulayacak ipuçları verdi. Dijital ortama taşınan servis ve içerik sayısının artmasıyla daha ilgi çekici paketler oluşturma şansını yakaladıklarını söyleyen Yoshida, bir kablolu TV şirketi gibi farklı modellere sahip olabileceklerini ifade etti. Sony yöneticisi gümüş, altın ve platin abonelik seviyeleri oluşturabileceklerini; Gaikai teknolojisinin yardımıyla dijital içeriklerinin artmasıyla abonelik paketlerini hayata geçirebileceklerini dile getirdi.

Sony’nin dijital dağıtım konusundaki planlarında Gaikai’nin önemli bir rol oynayacağı şimdiden rahatlıkla görülüyor. Dijital oyunların indirme süresinin olası uzunluğuysa bu konuda şirketin önüne çıkan en can sıkıcı şey olabilir. Mevcut PS3 oyunlarının boyutları 10 GB’yi aşarken, PS4’te kullanılan Blu-ray XL disklerin 100 GB’ye kadar depolama yapabilmesi nedeniyle oyunların boyutlarının da artabileceği düşünülüyor.

İlgili >> The Guardian

İLGİLİ HABERLER