Teknoloji

BlackBerry CEO’suna göre tüketiciler neden BlackBerry telefon tercih etmeli?

Bir dönem BlackBerry akıllı telefon kullanan pek çok kişi iPhone, Android veya Windows Phone’a geçiş yapmış durumda. BlackBerry CEO’su John Chen bu kopuşun farkında olsa da, şirketin yeniden bireysel tüketicileri yakalayabileceği ve yeniden pazarın önemli oyuncularından biri haline gelebileceği konusundaki umudunu koruyor.

BlackBerry-Q5-inceleme-00009

The Wall Street Journal’a konuşan Chen, günümüzde pek çok seçeneği bulunan tüketicilerin neden BlackBerry telefon tercih etmeleri gerektiğini sıraladı. Chen’in saydığı sebepler şirketin yıllardır saydığı sebeplerle büyük benzerlik gösteriyor. Android’in gücünün gerçekten telefonun kalitesini yansıtmadığını belirten Chen; BlackBerry telefonların daima dört başı mamur bir biçimde üretildiğini, muhteşem bir BlackBerry Messenger deneyimi sunduklarını, muhteşem bir işletim sistemine sahip olduklarını dile getirdi. BlackBerry’nin en güvenli telefonları sunduğunun altını çizen CEO, bu güvenliğin verilere ek olarak kişisel kimliği de kapsadığını ifade etti. Chen BlackBerry telefonlarının Android uygulamalarının yüzde 98’ini çalıştırdığını da sözlerine ekledi.

Chen’in ortaya koyduğu sebeplere bakınca en somut avantaj olarak güvenlik ön plana çıkıyor. BlackBerry güvenlik konusunda Android’in oldukça üzerinde bir performansa sahip, ancak pek çok kullanıcı için akıllı telefon tercihinde güvenlik konusu öncelikler listesinde bulunmuyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER