İncelemelerManşetler

Ttec Magic Box İncelemesi

Mobil cihazlar iletişim ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra multimedya içeriklerinin tüketimi için de fazlasıyla kullanılıyor. Buna bağlı olarak hareket hâlindeyken multimedya deneyimini daha ileri boyutlara aksesuarlar da yeni bir sektörün oluşmasına neden oldu. Her geçen gün birbirinden ilginç ürünlerin piyasaya çıkışına sahne oluyoruz. Ttec’in Magic Box adını verdiği taşınabilir hoparlör de bu ilginç ürünlere bir örnek olarak gösterilebilir.

Ttec-Magic-Box-Inceleme-00002

Akıllı telefon, tablet, taşınabilir multimedya oynatıcı gibi cihazların sahip oldukları hoparlörler de diğer unsurlar gibi gelişim gösteriyor. Yine de, bazen bir hoparlörün yardımına başvurmak elde edilen deneyimin daha da gelişmesini, belki de zevkin başka kişilere de aktarılmasını sağlayabiliyor. Ttec’in Magic Box ürünü de bu amaçla geliştirilmiş, mobil cihazın hoparlöründen çıkan sesin daha da kuvvetlendirilmesine yoğunlaşmış. Bunuysa çok ilginç bir yöntem izleyerek yapıyor. Detaylar için incelememize bekliyoruz.

Video İnceleme

[badge bg_color=”blue”]İnceleme Başlıkları[/badge] Tasarım ve DonanımKullanım ve Ses ÇıkışıSonuç

Tasarım ve Donanım

Ttec’in temel malzemesi plastik, ancak ürünün üst bölümünü ve arka yüzünün yarısını kaplayan madde biraz daha yumuşak ve pürüzsüz yüzeye sahip. Bu da ürüne biraz daha kaliteli bir hava katıyor. Hoparlör dışında geride kalan bölüm ise biraz daha sıradan bir plastikle çevrelenmiş. Her iki kenarı kavisli olan, böylelike biraz daha kibar görünen Magic Box, ne yazık ki bu şeklinden dolayı dikey olarak durmuyor. Ancak ürünün temel kullanım amacı ve yöntemi göz önünde bulundurulduğunda böyle bir beklentide olmamak en iyisi gibi görünüyor. Ne de olsa bu ürün temelde, üzerine bir akıllı telefon veya tablet yerleştirildiğinde iş yapıyor.

Ttec-Magic-Box-Inceleme-00010

Magic Box’ın altında yer alan dört adet küçük lastik disk sayesinde cihazın alt bölümünün yüzeye daha az temas etmesi sağlanıyor. Alt bölümü saran plastiğin kolaylıkla çizilebildiğini göz önünde bulundurduğumuzda bunun iyi bir haber olduğunu söyleyebiliriz. Yine alt bölümde üç adet AA pile yataklık edebilen bir pil yuvası bulunuyor. Bu yuva bir kapakla örtülmüş şekilde duruyor. Hoparlörün arkasında güç butonu, DC 5V şarj girişi ve ses girişi bulunuyor. Üst bölümdeyse sadece Ttec logosunu görüyoruz. Cihazın önünüyse iki adet 2.5 Watt’lık hoparlör kaplıyor.

Magic Box’ta pil yuvası var, ancak cihazı illâ ki kalem pille kullanmak gerekmiyor. Bu da pilin yaratabileceği ek ağırlığın önüne geçiyor. Yeterince hafif olan hoparlör tek elle rahatlıkla taşınabiliyor. Ayrıca hoparlörün üstüne bir akıllı telefon koyduğunuzda da taşınabilirlik konusunda çok da olumsuz bir durumun yaratıldığı söylenemez.

Galeri: Ttec Magic Box
[nggallery id=1232]

Kullanım ve Ses Çıkışı

Ttec Magic Box’ın kutusundan çıkan seyahat tipi şarj aleti ve USB kablo sayesinde hoparlörü priz veya bilgisayarın USB portu üzerinden şarj edebilirsiniz. Bu da kalem pille kullanım zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Tabii ki, kalem pille kullanılabilir olmasının da ayrı bir esneklik sunduğunu, şarj etme olanağının olmadığı durumlarda herhangi bir marketten alınacak pillerin de iş göreceğini bilmek güzel.

Ttec-Magic-Box-Inceleme-00004

Ttec Magic Box’ı kullanmak ise oldukça basit. Herhangi bir eşleştirme, bir ağ noktasına bağlama ihtiyacı duymayan bu cihazı arkada yer alan güç butonunu kullanarak açın ve mobil cihazınızı, cihazın hoparlörü üstte yer alan Ttec logosuna denk gelecek şekilde yerleştirin. Hoparlörün içine gizlenmiş mavi renkli lambanın yanıp sönmeye başladığını göreceksiniz, kısa bir süre sonra da hoparlörlerden ses gelmeye başlayacak. Tabii, bu esnada sesin esas kaynağı olan mobil cihazın hoparlöründen de ses gelmeye devam edecek. Sonuç olarak Ttec Magic Box, mobil cihazınızın hoparlöründen çıkan sesi daha da güçlendirmiş oluyor.

Ttec-Magic-Box-Inceleme-00006

Ttec Magic Box’ın iki adet 2.5 W’lık hoparlöründen çıkan sesin şiddeti 20-30 metrekarelik bir salon için yeterli sayılır. Portatif bir hoparlör için bu hiç de fena sayılmaz. Hoparlör sayesinde mobil cihazın hoparlörlerinden çıkan ses bas bakımından biraz daha güçlendiriliyor, ancak hoparlörün tiz güçlendirmesi noktasında biraz daha cimri davrandığını hissettik. Ayrıca ses şiddetinin çok arttığı durumda, hafif de olsa, patlamalar seziliyor.

Ttec-Magic-Box-Inceleme-00001

Her ne kadar kabloya ihtiyaç duymadan çalışıyor olsa da, Ttec Magic Box’ı, kutusundan çıkan ses kablosunu kullanarak herhangi bir ses kaynağına bağlayabilir ve bu şekilde kullanım alanını daha da genişletebilirsiniz.

USB üzerinden şarj edilebilen Ttec Magic Box tek bir şarj ile sekiz saate kadar müzik dinleme imkanı sunuyor. Ayrıca üç adet AA kalem pil kullanıldığında da 15 saate kadar müzik dinlemeniz mümkün. Bu da Magic Box’ın piknik, gezi gibi ortamlarda eğlence görevlerini karşılayabileceği anlamına geliyor.

Sonuç

Piyasada farklı tasarımlara sahip olan ve çeşitli bağlantı protokollerine bağlı olarak çalışan hoparlör seçenekleri bulunuyor. Bunlar arasında Ttec Magic Box tasarımı, çalışma yöntemi ve fiyatıyla dikkat çekiyor. iPhone, iPad, iPod touch ve birçok Android cihazıyla çalışabilen Magic Box’ın herhangi bir eşleştirme işlemi gerektirmemesi en büyük artısı. Bu da müzik dinleme keyfinde herhangi bir gecikme olmayacağı anlamına geliyor. Bunun dışında cihazın pilde çalışma ömrü de küçük çaplı eğlence organizasyonları için fazlasıyhla yeterli görünüyor.

Ttec-Magic-Box-Inceleme-00009

Ttec Magic Box’ın hoparlöründen çıkan sesin kalitesi mükemmel değil. Ancak esas işi olan sesi güçlendirme görevini layıkıyla yerine getiriyor. Bu da 124 TL gibi tavsiye edilen satış fiyatına sahip bir ürün için fazlasıyla yeterli sayılır. Havaların ısındığı, piknik ve gezi mevsiminin açıldığı şu günlerde Ttec Magic Box gibi bir cihaz eğlence seviyenizi daha da yükseklere çıkarabilir.

İLGİLİ HABERLER