Teknoloji

TSMC 2017 model iPhone’un işlemcisi için Apple’dan sipariş almış olabilir

apple tsmc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tsmc iphoneApple’ın yeni iPhone modellerini eylül ayı içinde tanıtmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Ancak gelen haberler, Cupertino merkezli şirketin 2017 model iPhone’lar için de hazırlıklara başladığını gösteriyor.

Digitimes’ın haberine göre, Tayvan merkezli üç şirket Apple’ın 2017 model iPhone’lar için oluşturduğu tedarik zincirine katıldı. Bu şirketlerden biri olan yonga üreticisi TSMC’nin Apple için A11 yonga setini üreteceği söyleniyor.

TSMC iPhone tedarik zincirine yabancı bir şirket değil

TSMC, Apple’ın uzun süredir birlikte çalıştığı ve güvendiği tedarikçileri arasında yer alıyor. Tayvanlı şirketin bu yıl piyasaya çıkacak iPhone modellerinde bulunan A10 işlemcilerin tamamının üretimini üstlenmiş olduğu düşünülüyor.

Tayvan merkezli bir diğer şirket olan MPI’nın TSMC tarafından gerçekleştirilecek yarı iletken testleri için gerekli materyalleri sağlayacağı belirtiliyor. Chipboard da 2017 model iPhone’ların tedarik zincirine dahil olan Tayvanlı şirketler arasında sayılıyor.

Apple’ın 2017 model iPhone’larda Güney Koreli üreticiler tarafından üretilen OLED panelleri kullanması bekleniyor. OLED sürücü IC’lerin üretiminin de TSMC tarafından gerçekleştirileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER