Teknoloji

TSMC Huawei’nin Kirin işlemcilerini üretmeyi sürdürecek

huawei kirin 1000

Huawei’nin bir iştiraki olan HiSilicon yonga setlerini ve modemlerini TSMC’nin üretim tesislerinde üretiyor. Ve bunu gerçekleştirmeye devam edecek. TSMC adına konuşan bir temsilci, diğerlerinin iş ilişkilerini askıya aldığı bir ortamda şirketin Huawei ile çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

ARM da Huawei ile iş ilişkilerini gözden geçiren veya askıya alan şirketlerden bir tanesi. Kirin yongasetleri hem CPU (Cortex) hem de GPU (Mali) için ARM tasarımlarını kullanıyor. Bu da Çinli şirketin yonga üretimine büyük bir darbe indirecektir. Ne var ki, HiSilicon hâlâ mevcut modellerini üretmeyi sürdürebiliyor. Belki gelecek nesil yonga setin de üretim hattından çıkabileceği düşünülüyor.

ARM adına BBC’ye açıklama yapan bir kaynak, Kirin 985’in yasaktan etkilenmeyeceğini belirtti. Bu yonga muhtemelen Huawei Mate 30 telefonlarında yer alacak. Ancak Android olmadan bu telefonun geleceğinin de belirsiz olduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz ocak ayında Huawei, Tiangan adı verilen ilk 5G çekirdek yongasını tanıtmıştı. Bu, Huawei’nin 5G baz istasyonlarında kullanılıyor. Ne var ki, bu yonga da ARM tasarımlarını kullanıyor. Sonuç olarak şirketin ağ tarafındaki faaliyetleri de risk altına girmiş durumda. Üstelik tam da dünya çapında birçok mobil operatör 5G şebekelerini kurmaya başlamışken bu durum meydana geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER