Teknoloji

TSMC ABD’deki yeni fabrikası için 12 milyar dolar harcayacak

apple tsmc

Dünyanın önde gelen çip üreticilerinden TSMC’nin kurucusu Morris Chang, şirketinin ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan Phoenix şehrinde yeni bir üretim tesisi inşa edeceğini doğruladı. 12 milyar dolarlık yatırımla kurulacak olan bu fabrikada 3 nm çip üretimi gerçekleştirilecek.

Şirketin hâlihazırda Phoenix’te 5 nm çip üretimi yaptığı bir fabrikasının bulunduğunu hatırlatmakta fayda var. Yeni fabrika da bu mevcut tesisin yakınlarında inşa edilecek. Bu fabrika için 6 Aralık’ta bir temel atma töreni gerçekleştirilecek.

TSMC’nin 3 nm çip üretiminde N3 sürecini kullanacağı ve bu çiplerin de Apple’ın yeni iPhone, iPad ve Mac’lerine yerleştirileceğine dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. Şirketin potansiyel müşterilerinin listesinin zaman içinde uzaması bekleniyor.

TSMC ABD’deki üretim kapasitesini artırmak için önemli adımlar atıyor

TSMC’nin birincil üretim tesisleri ana vatanı Tayvan’da bulunuyor. Ancak şirket ABD’deki üretim kapasitesini artırma konusunda da önemli adımlar atıyor. Şirketin ABD’nin Camas ve Phoenix şehrinde fabrikaları bulunuyor. Austin ve San Jose şehirlerinde ise tasarım merkezleri mevcut. Tayvanlı üretici, 2022’nin ilk çeyreğinde çip pazarında yüzde 70’lik bir paya sahipti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER