Teknoloji

TSMC Apple M3’ün teknolojisi için testlere başladı

tsmc apple m3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TSMC’nin 3 nm tasarımının 2022’de çıkacak olan iPhone 14 serisine yetişmeyebileceği iddiası bir süre önce gündeme gelmişti. Yeni bir habere göre, şirket 3 nm tasarımı için testlere başladı. TSMC bu tasarımı ilk olarak 2023’te çıkacak Apple ve Intel işlemcilerinde kullanacak gibi görünüyor.

3 nm tasarımıyla üretilen ilk Apple işlemcilerinin M3 ve A17 Bionic olması bekleniyor. TSMC’nin 3 nm tasarımıyla üretime 2022’nin son çeyreğinde başlayacağı iddiası da bu beklentiyi destekliyor.

3 nm tasarımına sahip işlemcilerin verimlilik ve performans konusunda iyileştirmeler yapması kesin görünüyor. Buna bağlı olarak iPhone ve Mac’lerin daha hızlı çalışması ve pil ömrülerinin uzaması bekleniyor.

Apple’ın yeni nesil M1, M1 Pro ve M1 Max işlemcileri hâlihazırda sınıflarının lider performanslarını sunuyor. 2023’te çıkacak iPhone 15 serisi ve Apple M3 işlemcili Mac’lerle bu çıtanın daha yükseğe taşınması muhtemel görünüyor. Intel’in de 2023 itibarıyla 3 nm işlemciler çıkarması beklense de, şirketin planları konusunda henüz somut bilgiler verilmiyor.

TSMC ve Apple bir taraftan da mevcut 4 nm tasarımıyla üretilen işlemcileri geliştirmek için çalışmaya devam ediyor. Ancak gelecek yıl için beklenen Apple M2 ve A16 Bionic işlemcilerde büyük bir gelişim öngörülmüyor. Daha kapsamlı iyileştirmelerin 3 nm işlemcilere saklandığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER