Teknoloji

TSMC Başkanı’ndan uyarı: Akıllı telefonlara yönelik talep azalıyor

apple tsmc

TSMC dünyanın en önemli çip üreticileri arasında yer alıyor. Aralarında Apple’ın da bulunduğu önemli markalar için üretim gerçekleştiren şirketin başkanı Mark Liu, süregelen jeopolitik belirsizlikler ve Çin’deki COVID kapanmaları nedeniyle akıllı telefon ve bilgisayar gibi tüketici elektroniği ürünlerine olan talebin azaldığını belirtti.

Akıllı telefon endüstrisi için en önemli pazarlardan biri olan Çin’deki talep düşüşü, sektör için endişe berici bir durum olarak tanımlanabilir. Liu bu durumda artan bileşen ve malzeme maliyetinin etkili olduğuna dikkat çekiyor.

Çip şirketleri için maliyetin arttığını belirten Liu, bu baskının müşterilere yansıtılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Başkan, fiyatların artmasının da talebi düşüren bir faktör olduğunu hatırlattı.

Buna rağmen, Liu’nun şirketi TSMC’nin büyüme hedeflerinde bir değişiklik söz konusu değil. Hâlihazırda gelen talebi karşılamakta zorlanan TSMC, önceliği hâlâ güçlü talebin bulunduğu alanlara vererek yeniden yapılanmaya gidecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER