Teknoloji

Trump’a bir engel de YouTube’dan geldi

youtube nft

YouTube, yaptığı paylaşımda Donald Trump’a ait kanalın yeni video yükleme özelliğini 7 gün süreyle kapatıldığını duyurdu. YouTube, bu kararın gerekçesi olarak artan şiddet çağrılarını gösterdi. Şirketin iddiasına göre, Trump tarafından yapılan şiddet çağrıları YouTube kurallarını ihlal etti. Bundan dolayı, Trump’ın son yüklenen videosu kaldırılıp, kanala yeni video ekleme özelliği de 7 günlüğüne kapatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Twitter, attığı tweetler nedeniyle Donald Trump’ın hesabını kalıcı olarak kapatmıştı. Gündeme bomba gibi düşen bu olayın ardından Facebook ve Instagram da Twitter’ın izinden gitmiş, Trump’ın hesapları kalıcı olarak kapatılmıştı. Bugün itibarıyla gündeme düşen gelişme, Trump’a yapılan ambargonun çığ gibi büyüdüğünü kanıtlar nitelikte. YouTube yetkilileri, şiddete yönelik eğilimlerin artışına dair endişelerinden ötürü Donald Trump’ın kanalına yaptırım uyguladıklarını açıkladı.

YouTube, 13 Ocak itibarıyla yapmış olduğu açıklamayla Donald Trump’ın kanalına yüklediği son içerikleri kaldırdığını açıkladı. Ancak Trump’a YouTube tarafından gelen tek engel son videonun silinmesi değil; Donald Trump, aynı zamanda kanalına 7 gün boyunca yeni video da yükleyemeyecek. Bunların yanı sıra, Trump’a ait YouTube kanalındaki videolara süresiz olarak yorum kapatma yaptırımı da geldi. Yani, Trump’ın hiçbir videosuna yorum yapılamayacak.

YouTubeInsider adlı Twitter hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor:

1.) Yaptığımız incelemeler sonucunda, artan şiddet eğilimlerine ilişkin endişelerimizi göz önünde bulundurduk ve politikamızı ihlal eden Donald J. Trump’a ait YouTube kanalına yüklenen yeni içerikleri kaldırdık. An itibarıyla Donald Trump YouTube kanalının 1 ihtarı var ve bu kanala yeni içerik yükleme özelliği, en az 7 gün olmak üzere, geçici olarak devre dışı bırakıldı.

2.) Artan şiddet eğilimine ilişkin endişelerimizi de hesaba katarak, tıpkı bu durumdaki diğer kanallara yaptığımız gibi, Başkan Trump’a ait kanaldaki videolara yorum yapma özelliğini süresiz olarak devre dışı bırakıyoruz.

ABD’de sular bir türlü durulmazken, Donald Trump için de görünüşe göre işler hiç yolunda gitmiyor. Bundan sonrası için Donald Trump ve ABD’yi nasıl bir sürecin beklediği ise merak konusu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER