EğlenceManşetler

tabii: TRT’nin uluslararası dijital platformu yayın hayatına başlıyor

trt tabii

TRT tabii adını taşıyan uluslararası dijital platformunun duyurusunu yaptı. İlk etapta 15.000 saati aşan içerikle yola koyulacak ve farklı türlerdeki orijinal dizileriyle ön plana çıkacak olan tabii’nin geniş arşivinde çok sevilen TRT yapımları da yer alacak.

150’den fazla diziyle Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya, Afrika ve Amerika’da 800 milyonun üzerindeki izleyiciye ulaşan Türk yapımları, 146 ülkede yayınlanıyor. Bu anlamda yeni bir oyun kurucu olarak tanımlanan tabii, 2023 itibarıyla dizi ihracatında önemli hedefleri olan Türkiye’nin dijital yayıncılık sektöründeki bayrak taşıyıcısı olmayı hedefliyor.

Uluslararası dijital platform ilk etapta 30 orijinal yapıma ev sahipliği yapacak. tabii’de hoşgörü ve barışın timsali Mevlana’nın hayatının anlatıldığı Mevlana Celaleddin-i Rumi; Türk Hava Kuvvetleri ve savaş pilotlarının aksiyon dolu hikâyelerini paylaşan Hür; yepyeni maceralarıyla, TRT’nin sevilen içeriği Tozkoparan, yüksek mizah dozu ve eğlenceli oyuncu kadrosuyla Organizasyon Bizim İşimiz, psikolojik gerilim türünde ünlü isimleri buluşturan Son Gün ve süper kahraman evreninin ilk projesi Altay gibi dijital platforma özel hazırlanmış diziler yer alacak. 

tabii, farklı kültürlerin ortak değer ve çeşitliliğine hitap edecek ve ailece izlenebilecek zengin içerikleriyle benzersiz bir yayın deneyimi sunmayı vadediyor. Sevilen ve artık klasik haline gelen Türk yapımlarının yanı sıra özel orijinal içeriklere de ev sahipliği yapacak.TRT’den yapılan açıklamada, tabii’nin ana akımda var olandan çok daha geniş bir kültürel çeşitliliği barındıran izleyici kitlesinin hikâyelerine ışık tutarak daha kapsayıcı içerikler sunmayı hedeflediği de vurgulandı.

tabii’nin tanıtım toplantısında konuşan TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’nın verdiği bilgiye göre; TRT Uluslararası Dijital Platformu ilk aşamada Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Urduca ve Arapça dillerindeki içeriklerden oluşacak. 30 yeni yapım ve 184 yeni bölüm ile açılış aşamasında en zengin orijinal içeriğe sahip platform unvanını taşıyacak.

TRT tabii’nin yolculuğunu Türkiye’den başlatıyor

TRT tabii, uluslararası izleyiciye Türkçeye ek olarak ilk etapta İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Urduca dillerinde erişim sunacak. Bu dillerde erişim YouTube Premium ve Roku üzerinden ekonomik bir abonelik ücreti karşılığında sağlanacak. TRT tabii’yi 7 Mayıs’ta Türkiye’de ücretsiz şekilde izleyicilerle buluşturacak. Platformun yayınları web sitesinin yanı sıra iOS ve Android uygulamaları üzerinden izlenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER