Teknoloji

Uzaktan eğitim için TRT EBA TV kanallarının frekans ve kanal bilgileri

trt eba tv

Yeni tip koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında ilkokul, ortaokul ve liselerde ara tatil öne çekilmiş, 16-23 Mart tarihleri arasında öğrenciler tatile çıkmıştı. Öğrencilerin bir haftalık tatili pazartesi bitiyor, ancak okula gitmek yerine evlerinde, uzaktan eğitim alacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bilişim Ağı aracılığıyla verilecek eğitimlerde TRT ile iş birliği doğrultusunda TV üzerinden de yayın yapacak. TRT EBA TV kanallarının uydu frekans ve dijital platform kanal bilgileri belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, TRT EBA TV İlkokul, Ortaokul ve Lise kanallarının bilgileri yer alıyor. Yayınlar Türksat üzerinden yapılacak, böylelikle bu uyduya yönelmiş bir çanak anten ve uydu alıcısı ile yayınlar izlenebilecek. Ayrıca Türksat Kablo TV, Türk Telekom Tivibu, Turkcell TV+, D-Smart ve Digiturk üzerinden de bu kanallar yayın yapacak.

TRT EBA TV Türksat Uydu Frekans Bilgileri

Türksat uydusundan yayın yapacak uzaktan eğitim kanallarını izlemek için aşağıdaki SD veya HD yayın alış bilgilerini kullanabilirsiniz. Bu frekans değerlerinden herhangi bir tanesini girip paket araması yaptığınızda, üç farklı kanalın listenize eklenmesi gerekiyor:

HD Yayın Bilgileri

Alış Frekansı: 12084 MHz, Polarizasyon: Yatay (H), Sembol Oranı: 13750 FEC: 2/3

SD Yayın Bilgileri

Alış Frekansı: 11916 MHz, Polarizasyon: Dikey (V), Sembol Oranı: 30000 FEC: 3/4

TRT EBA TV Dijital Platformlar Kanal Bilgileri

Türkiye’de yayın yapan dijital platformlardan bir tanesine abone olanlar, aşağıdaki kanal bilgileri aracılığıyla TRT EBA TV İlkokul, Ortaokul ve Lise kanallarının yayınlarını izleyebilirler:

[table id=30 /]

Uzaktan eğitim için hizmet verecek TV kanallarının yanı sıra öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı portalından da yararlanabilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin kullanımları için 3 GB’lık veri hakkı tanımıştı. Mobil operatörler de bunun üstüne farklı büyüklüklerde ek haklar tanıyarak sunulan ücretsiz veri miktarını artırmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER