Teknoloji

Trojan tehlikesi geride kaldı ancak Mac için daha fazla zararlı yazılım yolda

 

Bazı Mac kullanıcılarını etkileyen, Flashback veya Flashfake olarak adlandırılan trojan virüsünün oluşturduğu tehlike geride kaldı ancak ilk tahminlere göre yaklaşık 650.000 zararlı Mac yazılımı sırada bekliyor. Söz konusu rakamı bulan ekip ise Kaspersky Labs’ın güvenlik araştırmacıları. Aynı ekip daha önce de SabPub değişkenlerinin Mac’lere saldırılarda kullanılabileceğini ortaya çıkarmıştı. Mac’lerin virüslerden etkilenmediği efsanesinin büyük bir yara daha aldığını ve yok olmak üzere olduğunu artık söylemek yanlış olmaz.

Symantec’in verilerine göre Flashback’ten etkilenen Mac sayısı 140.000. Kaspersky’nin rakamlarına göre ise yayınlanan yamalar ve virüs çıkarma programları sayesinde bu rakam 30.000’e kadar gerilemiş durumda. İki şirketin rakamları farklılık gösterse de zararlı yazılım sayısının artacağı konusunda hemfikirler. Virüsün arkasında hangi grubun olduğu tam olarak bilinmese de Kaspersky’ye göre bu olayın arkasında ”eastern euro-cybercrime” isimli ekip yer alıyor.

Apple’ın yaz ayında Mac OS X Mountain Lion işletim sisteminin bir parçası olarak yayınlayacağı Gatekeeper yazılımı ile güvenliğin biraz daha yükselmesi bekleniyor. Hemen güvenlik arttırımı isteyenler için Kaspersky kendi yazılımlarını tavsiye ediyor.

İlgili – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER