Manşetler

Trend Micro’dan netbook’lar için güvenlik yazılımı: Titanium

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netbook’lar Türkiye’den en çok tercih edilen ürün segmenti arasında yer alıyor. Caddelerde, sokaklarda, alışveriş merkezlerinde insanların ellerinde gördüğümüz netbook sayısı giderek artıyor. Genellikle kablosuz bağlantı teknolojilerini kullanarak internete bağlanan bu cihazlar yeteri kadar güvenli mi?

Antivirüs programlarını ya da tam paket güvenlik çözümlerini kullanarak netbook’larınızı güvenlik altına alabilirsiniz. Ancak bu tür programlar sistem kaynaklarını cömertçe harcadığı için netbook’larda kullanımı pek de pratik sayılmaz. Bu durumun farkına varan Trend Micro dünyanın ilk netbook güvenlik yazılımını geliştirmiş.

Titanium adı verilen bu güvenlik yazılımı netbook kullanıcılarının e-posta ve internette sörf gibi günlük işler için kullanılması amacıyla geliştirilen, kurulumu kolay bir yazılım. Trend Micro dün düzenlemiş olduğu bir etkinlikle bu yeni yazılımı tanıttı. Toplantıya tanınmış güvenlik uzmanlarında Rik Ferguson da katıldı.

Trend Micro’nun tanıtım toplantısına katılan Hamza Şamlıoğlu, nam-ı diğer Teakolik’in deneyimlerini burada bulabilirsiniz. Konuyla ilgili basın bülteni de aşağıda yer alıyor.

BASIN BÜLTENİ

Trend Micro’dan dünyanın ilk netbook güvenlik yazılımı

Trend Micro, 25 Mayıs’ta Nişantaşı’ndaki yeni ofisinde düzenlediği toplantıyla, netbook’lar için özel olarak tasarlanan Trend Micro Titanium Security for Netbooks çözümünü tanıttı.

İnternet içeriği güvenliğinde global bir lider olan Trend Micro, 25 Mayıs Salı günü düzenlediği toplantıyla basın dünyasına en yeni çözüm ve hizmetlerini tanıttı. Trend Micro’nun Nişantaşı’ndaki yeni ofisinde yapılan toplantıda, şirketin yeni netbook güvenlik çözümü Titanium hakkında bilgi verildi.

Trend Micro Akdeniz Bölge Müdürü Ercan Aydın, Trend Micro’nun netbook’lara özel yeni çözümüyle bilgi güvenliğinde bir devrim yarattığını söyledi. Aydın, Trend Micro Titanium Security for Netbooks çözümüyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Trend Micro, netbook kullanıcılarının e-posta ve webde sörf gibi günlük işler için kurulumu ve kullanımı kolay, en yeni virüsleri ve casus yazılımları otomatik olarak ortaya çıkarıp yok eden güçlü bir korumaya ihtiyaç duyduklarını tespit etti. Bu ihtiyaca da Titanium ile yanıt verdi. Titanium, netbook’lara özel olarak geliştirilen, dünyanın ilk güvenlik yazılımı. ASUS’un netbook’larını bu çözümle koruma kararı da Trend Micro’nun netbook’lar için en iyi korumayı sağladığına yönelik yaygın sektör görüşünü doğruluyor.”

Trend Micro Kıdemli Güvenlik Danışmanı Rik Ferguson ise sunumunda web dünyasında tehditlerin durumuna ve alınabilecek önlemlere değindi. Ferguson şunları söyledi: “Bilgisayarlara yönelik tehditlerin büyük bir kısmı internetten geliyor. Trend Micro’nun bir araştırmasına göre, online tehditlerde, virüs içeren sitelere yapılan ziyaretlerin payı yüzde 42, tehdit içeren diğer yazılımların payı yüzde 34, e-posta eklerinin ve link’lerin payı yüzde 9 ve taşınabilir disklerden yapılan aktarımların payı yüzde 8. Günümüz antivirüs ürünlerinde yeni standartlara ihtiyaç var; çünkü, geleneksel koruma yöntemleri yeni virüsler karşısında çaresiz kalıyor. Virüslerle mücadele buluta, başka bir deyişle doğrudan internet ortamına kayıyor. Bulutta dosya izleme ve değerlendirme anlayışı yaygınlaşıyor. Bu yaklaşımın pek çok avantajı var. Uç nokta kaynak kullanımı minimum düzeye iniyor. Ağ bant genişliği kullanımında tutarlılık sağlanıyor. Yeni tehditlere anında müdahale edilebiliyor ve yerelleştirilmiş tehditlere yönelik farkındalık artırılıyor.”

Netbook güvenliğinde devrim
Trend Micro Titanium Security for Netbooks çözümü, netbook’ları korumak için bulut bilişimin gücünden yararlanıyor. Çözüm, kişisel bilgisayar deneyimiyle yeni tanışan pek çok netbook kullanıcısına, kullanımı ve kurulumu kolay olan güçlü güvenlik özellikleri sunuyor.

Trend Micro Titanium Security, virüslere ve casus yazılımlara karşı güçlü koruma sağlıyor. En yeni tarama teknolojisini kullanan çözüm, virüsler, casus yazılımlar, oltalama (phishing) ve program ekme (pharming) girişimleri de dahil, tehdit içeren yazılımları (malware) otomatik olarak buluyor ve ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda, e-postalardaki ya da anlık mesajlardaki şüpheli bağlantıların aktif hale gelmesini önlüyor. Mevcut güvenlik yazılımını otomatik bularak kaldıran Trend Micro Titanium Security, netbook’lara sorunsuz ve hatasız kuruluyor.

Titanium, son derece gelişmiş güvenlik teknolojisine rağmen cihazın belleğinde çok yer tutmuyor ve internette gezinirken ya da e-posta gönderip alırken netbook’u yavaşlatarak kullanıcıları sinirlendirmiyor. Trend Micro Titanium, kullanıcı deneyimini daha da geliştirmek amacıyla, widget (parçacık) benzeri, zarif ve sezgisel bir arayüz sunuyor. Netbook’lar için ideal bir tamamlayıcı olan bu arayüz, arka planda gerekli tedbiri alıyor ve böylece, kullanıcıların korunup korunmadıkları konusunda endişe duymalarına gerek kalmıyor.

Titanium, netbook uygulamalarına yönelik en iyi güvenlik çözümü olarak kabul ediliyor. ASUS, Trend Micro ile yaptığı işbirliğiyle, bütün netbook modellerinde Titanium’u standart güvenlik çözümü olarak sunuyor.

Trend Micro Titanium Security for Netbooks ürünü, Vatan, Bimeks, Carrefour ve NT mağazalarında Haziran başından itibaren satışa sunulacak. Tavsiye edilen satış fiyatı 29 ABD Doları olan ürün, Türkiye lansmanı için özel olarak belirlenen fiyattan (19 ABD Doları) satın alınabilecek.

İLGİLİ HABERLER