Teknoloji

Trend Micro BlackBerry 7’yi en güvenli mobil işletim sistemi seçti

RIM’in akıllı telefonu BlackBerry’ye kurumsal kullanıcılardan gelen ilgi düşüyor olabilir, ancak Trend Micro’nun açıklaması BlackBerry’den kaçışları az da olsa durdurabilir. Güvenlik şirketi tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre BlackBerry 7 piyasanın en güvenli işletim sistemi konumunda. Onu Apple’ın iOS’i izliyor. Windows Phone 7.5 de Android 2.3’ün önünde yer alıyor.

Trend Micro farklı mobil işletim sistemlerini aralarında cihaz güvenliği, uygulama güvenliği, güvenlik duvarları, veri korumasının da bulunduğu birçok farklı kıstasa göre değerlendirmiş ve sonuç olarak RIM’in işletim sistemi ortalama 2.89 puan alarak birinci gelmiş. Arkasından gelen iOS ise 1.70 puan kaydetmiş.

BlackBerry 7’nin beğeni kazanmasında BT yöneticilerine cihazlar üzerinde kontrol imkânı sunma özelliği en önemli neden olarak gösterilirken, Android’in gerilerde kalmasında izin tabanlı uygulama modelinin eksiklikleri rol oynuyor. Trend Micro, ortalama kullanıcı için hangi izinlerin verildiği ve hangi uygulamanın neleri yapabileceğinin anlaşılabilir olmadığının altını çizdi. BlackBerry’yi iOS ve Android’in önünde görmek şu son zamanlarda sıradışı bir durum oldu, ancak Trend Micro’nun araştırması BlackBerry’nin neden kurumsal müşteriler tarafından birincil seçim olduğunu ortaya koyar nitelikte.

İlgili – Trend Micro (PDF)

İLGİLİ HABERLER