Ulaşım

Travis Kalanick elindeki Uber hisselerinin üçte birini elden çıkarıyor

travis kalanickPopüler özel ulaşım sevisi Uber, kısa süre önce Japonya’nın teknoloji devlerinden SoftBank’ten büyük bir yatırım almıştı. Söz konusu yatırımın amaç ve sonuçlarından birisi de, servisin kurucusu ve eski CEO’su Travis Kalanick’in gücünü kısıtlamaktı. Ancak bu anlaşma, Kalanick’in de servetini büyütmesini sağlayacak gibi görünüyor.

Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgiye göre, Kalanick sahibi olduğu Uber hisselerin yaklaşık üçte birlik kısmını elden çıkaracak. Bu satış, Uber ve SoftBank arasındaki yatırım anlaşması çerçevesinde gerçekleştirilecek. Şirketin toplam hisselerinin yüzde 10’una sahip olan Kalanick, yüzde 2.9 oranında hisse satacak.

Bu satışın tamamlanmasının ardından da Kalanick, Uber’in önemli hissedarlarından biri olmayı sürdürecek. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte eski Uber CEO’sunun kasasına 1.4 milyar dolar gibi bir parayı koyması öngörülüyor.

Travis Kalanick döneminde Uber’in adı skandallarla gündeme gelmişti

Travis Kalanick döneminde Uber’in adı sürekli olarak skandallarla anılır hâle gelmişti. Yolculara yönelik cinsel tacizler, Kalanick’in bir şöföre yönelik hakaretlerinin ortaya çıkması ve üst düzey yönetimdeki cinsiyetçilik iddiaları, uzun süre boyunca gündemde yer tutmuştu. Bu iddiaların ardından Kalanick önce izne çıkmış, daha sonra da CEO’luktan istifa etmişti. Bir süre boş kalan CEO koltuğuna daha sonra Dara Khosrowshahi oturmuştu.

İLGİLİ HABERLER