Teknoloji

Translate One2One kulaklık anında çeviri yapabiliyor

translate one2oneYabancı dil konusunda sıkıntı yaşayanlar için yurt dışına seyahat etmek sıkıntılara yol açabiliyor. Ziyaret edilen ülkedeki kişilerle ortak anlaşılacak bir dilin bulunamaması da bu sıkıntıya başka bir boyut ekleyebiliyor. Lingmo Translate One2One adını verdiği yeni kulaklığıyla kullanıcılara anında çeviri yapmayı vadediyor. Kulaklığın yurt dışı fiyat etiketinde 179 dolar yazıyor.

Kulaklığın temelinde, IBM Watson doğal dil işleme platformunun sağladığı otomatik öğrenme teknolojisi bulunuyor. Konuşulanları dinleyen kulaklık, 3-5 saniye gibi kısa bir süre içinde kullanıcıların kulağına çevriyi yapıyor.

Bir akıllı telefona bağlanmadan çalışabilmesi, kulaklığın en dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Cihazda yerleşik 3G bağlantısı bulunuyor.

Translate One2One tarafından desteklenen dillerin sayısı ise şu an için sınırlı olsa da, desteklenen dillerin çok sayıda kişi tarafından konuşulması önemli bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Kulaklık Amerikan İngilizcesi, İngiltere İngilizcesi, Japonca, Fransızca, Çince, İtalyanca, İspanyolca, Almanca ve Portekizce dillerini destekliyor.

Translate One2One önümüzdeki ay satışa sunulacak

Kulaklığın sevkiyatının önümüzdeki ay başlaması planlanıyor. Lingmo’da yapılan açıklamada, kulaklıktaki otomatik öğrenme sisteminin kullanıldıkça gelişeceği belirtildi. Mevcut çeviri doğruluk oranının ise yüzde 85 seviyesinde olduğu ifade edildi. Kulaklığı geliştiren ekip, kullanılan teknolojinin bağlamı anlama konusunda yetenekli olduğunun da altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER