Teknoloji

Transformer Prime’ın üretimi Hasbro’nun açtığı davaya rağmen devam edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS’un bugünlerde yurtdışında piyasaya sürdüğü ve gelecek ayın sonunda Türkiye’de de piyasaya çıkmasını beklediğimiz yeni Android tableti Transformer Prime bir oyuncak üreticisinin davasıyla karşı karşıya kalmıştı. Oyuncak üreticisi Hasbro, Transformer Prime adının Transformers çizgi filminin ana karakteri olan Optimus Prime’ı çağrıştırdığını öne sürerek ASUS’un bu adı kullanmasını engellemek için mahkemeye başvurmuştu.

Ne var ki, Transformer Prime adı için açılmış dava ASUS’un söz konusu tableti üretmesini durdurmak için bir engel teşkil etmiyor. Şirketten gelen açıklamalar yapılan çalışmaların adla ilgili herhangi bir sorunun olmadığı şeklinde sonuç ortaya çıkardığı ve üretimin planlandığı şekilde devam edeceği yönünde.

Eğer Hasbro’nun şikayeti haklı bulunursa, inceleyenlerin olumlu görüşler belirttiği ve bizim de incelemek için merakla beklediğimiz bu cihazın akıbetinin ne olacağını bilmiyoruz. Aslında donanımla ilgili bir sorun yok, ancak Transformer Prime olarak belleklere yerleşmiş bu tabletin adının değişmesi ASUS’un pazarlama departmanının fazla mesai yapmasına ve herşeyi yeniden planlamasına neden olabilir. ASUS’un üretime devam edecek olduğunu açıklamasıysa şu an için mantıklı bir karar gibi görünüyor.

İlgili – Focus Taiwan

İLGİLİ HABERLER