Teknoloji

Trafik cezaları e-posta adreslerine gönderilecek

trafik cezaları e-posta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Trafik cezalarının gönderilmesi ile ilgili olarak önemli bir değişiklik gerçekleştiriliyor. Resmi Gazete’nin 25 Aralık 2020 tarihli sayısında yayınlanan İçişleri Bakanlığı yönetmeliği, trafik idari para cezası karar tutanaklarının düzenlenmesinde, tahsilinde ve takibinde uygulanacak usul ve esaslar hakkında birtakım değişiklikler getiriyor.

Milyonlarca araç sahibini ve sürücüsünü yakından ilgilendiren yeni kararlara göre, araç tescil plakalarına kesilen idari trafik para cezası karar tutanakları, aracın tescilli olduğu kişinin Hazine ve Maliye Bakanlığı sisteminde kayıtlı olan e-posta adreslerine gönderilecek.

İçişleri Bakanlığı yönetmeliğine göre göre, araç tescil plakalarına düzenlenen trafik idari para cezası karar tutanakları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın teknik altyapısı aracılığıyla, araç sahiplerinin sisteme kayıtlı e-posta hesaplarına gönderilecek. Elektronik tebligat almak isteyen ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda kayıtlı e-posta adresi bulunmayan araç sahipleri ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ilgili birimlerine bizzat başvurarak ya da kurumun internet sitesinden kayıt oluşturabilecek.

Öte yandan trafik kural ihlali yaptığı tespit edilen aracın, ihlal tarihinde kiralık olduğunun Kiralık Araç Bildirim Sistemi’nden anlaşılması durumunda, trafik idari para cezası karar tutanağı kiralayan adına düzenlenerek tebliğ edilecek.

İLGİLİ HABERLER