Teknoloji

Traffic Rider: Sanal deneyim ve gerçek heyecan bir arada

traffic rider

Video oyunları, insanlara gerçek hayatta yapmadıkları, yapamadıkları veya yapmamaları gereken şeyleri sanal ve zararsız bir ortamda yapma fırsatı sağlıyor. Mobil oyunlar sayesinde çok daha fazla kişi bu zararsız deneyim imkanını yakalıyor. Traffic Rider da normalde tehlikeli olabilecek bir deneyimin oldukça gerçekçi biçimde mobil cihazlar üzerinden yaşanmasını mümkün kılıyor. Motosiklet kullanmak, zevkli olduğu kadar tehlikeli bir aktivite. Ancak Traffic Rider işin tehlike boyutunu tamamen ortadan kaldırarak eğlenceyi öne çıkarıyor.

Oyunda oyunculara dört farklı oyun modu sunuluyor. Bu modlar Kariyer, Sonsuz, Zamana Karşı ve Serbest olarak adlandırılıyor. Kariyer modunda oyuncular, tahmin edilebileceği üzere, kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalışıyor. Bir görevi tamamlamadan bir sonraki göreve geçilmesine izin verilmiyor. Oyuncular kendilerine verilen görevi tamamladıkları takdirde oyun parasıyla ödüllendirilirken, bonusları tamamladıkları takdirde de ekstra ödüller kazanabiliyor.

Traffic Rider?daki sonsuz oyun modunda ise oyuncular tek yönlü trafikte herhangi bir engele takılmadan en uzun mesafeyi katetmeye çalışıyor. Bu modu çift yönlü trafikte oynayabilmek için Traffic Rider?da 20. seviyeye kadar yükselmek gerekiyor. Sonsuz modda oyunculara sürüş için otoban, çöl, şehir ve kış gibi seçenekler de sunuluyor. Bu mekanlarda öğlen, akşam ve gece sürüş yapılabiliyor. Ancak söz konusu seçeneklerin tamamına erişebilmek için ya oyunda belli bir seviyeye ulaşmak ya da oyun içi satın alma çözümlerinden yararlanmak gerekiyor.

Zamana Karşı ve Serbest sürüş modları için ise en baştan itibaren belirli bir seviyeye ulaşılması isteniyor. Traffic Rider?da oyuncular seviyelerine bağlı olarak 29 farklı motosikletten birini seçebiliyor.  Bu motosikletlerin sesleri de gerçek motosikletlerden alındığı için kulağa oldukça canlı geliyor. Göz kamerasıyla birlikte oyuncular gerçekten motosikletin üstündeymiş gibi yolu görebiliyor.

Motosikletin kontrolü içinse hem jiroskoptan hem de ekran üstü butonlardan yararlanıyor. Motosikletin yönü telefonu hareket ettirerek ayarlanıyor. Bu harekette hassasiyet oldukça fazla olduğu için oyuncuların dikkatli davranmasında fayda var. Gaz için ekranın sağ tarafındaki sanal ikona dokunulurken, sol tarafta da fren butonu bulunuyor. Oyunda küçük bir temas bile ciddi zaman kayıpları yaşattığı için özellikle frenin doğru kullanımı büyük önem taşıyor. Traffic Rider, motosiklet sürmenin heyecanını tehlikeye kapılmadan yaşamak isteyenlerin önündeki en keyifli ve kolay erişebilir çözümler arasında bulunuyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER