Teknoloji

.tr uzantılı alan adlarında indirim

.tr uzantılı alan adlarının dağıtımı konusunda yetkili merci olan nic.tr, bazı alan adlarının kayıt ücretlerinde indirime gidiyor.

DNS Çalışma Grubunun almış olduğu 29 Temmuz 2008 tarihli karar uyarınca, kayıt ücreti 25 YTL olan ?biz.tr?, ?.info.tr? ve ?tv.tr? alt alan adı uzantıları 13 Ekim 2008 tarihi itibariyle 15 YTL karşılığı tahsis edilecek. Sözü geçen uzantılar, 17 Kasım 2008 tarihinden başlamak üzere, belgesiz olarak ?ilk gelen alır? prensibi ile kayıt edilecek.

Ayrıca, 12 Eylül 2008 tarihli DNS Çalışma Grubu kararınca; ?adsoyad.net.tr? alan adı, 17 Kasım 2008 tarihinden itibaren, belge göndermeksizin (?adsoyad.com.tr? kuralları çerçevesinde ) 12 YTL karşılığında tahsis edilecek. Başvuru sırasında, T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce yürütülen ?Mernis Projesi? kapsamında, gerekli olan kimlik bilgilerine nic.tr yönetimi tarafından erişilecek ve www.nic.tr yapılacak olan elektronik başvuru sırasında alan adı sahiplerinin T.C. kimlik numaralarını yazması yeterli olacak.

Ayrıntılı bilgi için www.nic.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER