Teknoloji

TP Vision: Android TV’li Philips televizyonların yüzde 90’ı internete bağlı

philips-tv-android-050115

Philips televizyonlarının lisans sahibi ve dünyanın en büyük ekran üreticilerinden biri olan TP Vision Android TV’lere olan geçiş ve bunun akıllı TV’lerine olan etkisi üzerine birtakım açıklamalarda bulundu.

Malta’da düzenlenen IFA 2015 Küresel Basın Konferansında konuşan TP Vision küresel pazarlama direktörü Marc Harmsen, Android TV’ye sahip ürünlerinin internet bağlantı oranlarının yüzde 90’a ulaştığını kaydetti.

Önceki nesil akıllı TV’lerin durumu hatırlandığında önemli bir gelişme kaydedildiği görülüyor. Philips’in bulgularına göre önceden akıllı TV’lerdeki internet bağlantı oranı yüzde 60 seviyelerindeydi.

Bu durum içerik tüketimindeki değişen eğilimlerin bir yansıması olarak değerlendirilebilir. Ayrıca Android TV’nin Philips akıllı TV’lere de büyük bir katkıda bulunduğunu, kullanıcıları akıllı TV servislerini daha fazla kullanma noktasında teşvik ettiği de söylenebilir.

Philips’in 2015 model akıllı TV’lerinde Android TV platformu çalışıyor. Giriş seviyesi 5500 serisinden en üst seviyedeki UHD modellerine kadar toplam 38 farklı modelde Android TV yüklü olarak geliyor. Bunların 17 tanesini ultra yüksek çözünürlüklü TV’ler oluşturuyor. Üstelik bunlar 2015’in sadece ilk yarısının ürünleri olarak nitelendiriliyor.

TP Vision 2015’in ikinci yarısında pazara daha fazla Android TV modeli sokmayı planlıyor. Bunları eylül ayındaki IFA 2015 fuarında göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER