Manşetler

TP Vision Android ile çalışan Philips TV’leri bu yıl piyasaya sürecek

TP Vision CES 2014’te Android ile çalışan ilk Philips Ambilight TV’leri çıkaracağını açıkladı. Şirket bu yolla Smart TV deneyimini zenginleştirmek, daha hızlı TV ve oyun performansı sunmak amacı taşıyor.

tp-vision-android-060114

Android’in gücünü kullanarak TV’ye eğlence dağıtım noktası kimliği kazandırmak isteyen TP Vision mevcut Smart TV seçeneklerini büyük ekranla birleştirecek.

TP Vision’ın söylediğine göre uygulamalar ve içeriğe yoğunlaşılacak, bunun yanı sıra hızlı tepki süreleri ve kaynakların verimli kullanımı sayesinde saatlerce Angry Birds oynamanın neticesinde yüksek elektrik faturaları gelmeyecek.

Kullanıcılar Google Play’deki Android uygulamalarına erişebilecek, aynı zamanda Philips Smart TV portalında yer alan video, tekrar izle, müzik dinleme ve EPG uygulamalarına da erişim sağlanacak.

TV’lerde dört çekirdekli yeni işlemci bulunacak. Bunun sayesinde Philips TV’lerin büyük ekranlı oyun cihazlarına dönüşmesi sağlanacak.

TP Vision CEO’su Maarten de Vries 2014 yılında Android ile çalışan üst sınıf Philips TV’lerin çıkışına başlayacaklarını dile getirdi. Tüketicilerin ilgisinin ve kabulünün hızla gelişmesini bekleyen TP Vision CEO’su, 2015’te Smart TV seçeneklerinin büyük bir bölümünün Android ile çalışacağını dile getirdi.

Android ile çalışan ilk Philips TV’ler öncelikle Avrupa ve Rusya pazarlarına giriş yapacak. Bu, 2014’ün ikinci çeyreğinden itibaren gerçekleşmeye başlayacak.

İlgili >> TP Vision

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER